A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nyoma sincs már a péntek délutáni minipániknak, és a világ tőzsdéi kisebb raliba kezdtek a halványan enyhülő geopolitikai feszültségekre. A BUX is jól vizsgázott ma az OTP délutáni megindulásának köszönhetően.
Vágólapra másolva!
  • Volt pánik, nincs pánik, talán ez jellemzi leginkább a világ tőzsdéit az elmúlt időszakban, hiszen a pénteki hirtelen eladói hullám gyorsan felszívódott, és azóta már kisebb raliba fogtak a részvényindexek.
  • Európában a német DAX áll az élen (+1,6%), de máshol is 0,5-1,3 százalékos pluszokat lehet látni, míg az USA-ban 0,7-1 százalékkal haladnak felfelé az indexek. A Nasdaq például új napon belüli éves csúcson is megfordult (4502 pont).
  • A jó hangulatot az fűtötte, hogy az ukrán és orosz külügyminiszterek megegyeztek az orosz humanitárius konvoj kérdéséről, bár egyéb témában, mint például a tűzszünet lehetősége, egyelőre nem tudtak megállapodni.
  • Egy amerikai lakáspiaci adat, az NAHB/Wells Fargo lakáspiaci index pedig 7 hónapja a legmagasabb értéket mutatta augusztusban (tény: 55 pont, várt: 53 pont). Ez is muníciót adhatott a tengerentúli befektetőknek.
  • Itthon főleg az OTP részvényeit vették meg a tovább javuló nemzetközi hangulatban, bár zárásra vissza is adtak belőle. Végül 1,7 százalékos pluszban fejezte be a napot (4025 forint), vagyis egyelőre sikerült a 4000 forint áttörése.
  • De szépen ment a Molnak is (+1,5%, 11 900 forint), amellyel az olajpapír szintén áttörte fontos, 11 800 forint környékén húzódó ellenállását, kérdés, hogy holnap felette tud-e maradni.
  • A Richter és a Magyar Telekom viszont nem mutatott délután sem komolyabb elmozdulást, előbbi 0,1 százalékos mínuszban végzett (3850 forint), míg a telekomrészvény 0,3 százalékot emelkedett (370 forint).
  • A forint is tett egy nagyobb kerülőt ma, ugyanis előbb erősödni, majd lendületesebben gyengülni kezdett. De ahogyan a többi régiós és feltörekvő piaci deviza is, így a forint is újból erőt vett magán, és késő délután 313,5 közelében ingadozik az euróval szemben.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!