A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Egyelőre kivárás jellezmő az európai piacokra, a főbb indexek nem mutatnak nagyobb elmzodulásokat, ahogyan a BUX index sem.
Vágólapra másolva!
  • A fontosabb magyar részvények közül csak a Richterben van érdemi elmozdulás, 0,9 százalékos pluszt mutat az árfolyam 0,6 százalékos pluszt mutat az árfolyam, és 3 925 forint körül jár a papír.
  • A PannErgy is jól teljesít, 355 forinttal 2,6 százalékos pluszban jár, igaz a pénteki 369 forintos lokális csúcst egyelőre nem sikerül elérni.
  • A többi piacon nincs érdemi elmozdulás, a főbb indexek a pénteki záróértékeik közelében mozognak. Vélhetően a héten érkező fontos makroadatok miatt mehet a kivárás.

Főbb hírek hazánkból:

  • Ma jelentik be, hogy ki nyert az NMHH frekvenciapályázatán, a meghirdetett blokkok eladásából összesen minimum 104 milliárd forint bevételt vár a költségvetés. A május 22-én kiírt pályázaton a Magyar Telekom is indult a Vodafone, a Telenor és a Digi mellett. A Magyar Telekom részvényében ezért akár a szokásosnál nagyobb aktivitás is lehet.
  • Ma kezdődik a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos másodfokú tárgyalások sorozata a Fővárosi Ítélőtáblán, írja az MTI. A bíróság eddig 59 ítéletet hozott, amiből 56 keresetet elutasítottak, míg három esetben helyt adtak, és további három pert felfüggesztettek.
  • A lengyel mBanku közben tartotta OTP-célárát (4618 forint) és tartási ajánlását a bankrészvényre vonatkozóan. A Mol vételi ajánlásán és célárán (15 825 forint) szintén nem módosított.

Európából:

  • Dan Ivascyn lesz Bill Gross utódja az Allianz (Xetra) tulajdonában lévő Pimcónál, miután a legendás kötvényguru pénteken bejelentette, hogy a Janus Capitalnál (NYSE) folytatja pályafutását. Az Allianz árfolyama a hírekre 6,2 százalékot esett, míg a Janus Capital 43 százalékos pluszban zárt, ami alapvetően azzal magyarázható, hogy a mozgolódások jelentős tőkekivonásokat, és tőkebeáramlásokat okozhatnak majd az érintett alapoknál.
  • Akár még egy évig is megtarthatja a T-Mobile US-ben (NYSE) lévő részesedését a Deutsche Telekom (Xetra), állítják az ügyhöz közeli források. A Reuters szerint a németek attól tarthatnak, hogy az esetleges felvásárlási ajánlat nem lenne kellően vonzó.
  • Befejezik a sztrájkot az Air France (Párizs) pilótái, miután az elmúlt két hétben összesen 280 millió eurós veszteséget okoztak ezzel a vállalatnak. Ezzel együtt a szakszervezet szerint nem született megállapodás a menedzsmenttel.
  • Arra kéri a Telecom Italia (Milánó) igazgató tanácsa a menedzsmentet, hogy vizsgálja meg a Telecom Argentinában lévő többségi tulajdonjogának eladását az amerikai Fintech-nek.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!