A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Nem kezdett jól a Richter

Vágólapra másolva!
Nem kezdett jól ma a Richter, a gyógyszerpapír már 4 050 forint alatt jár, ezzel folytatva az utóbbi napok gyenge teljesítményét.
Vágólapra másolva!
  • Fontosabb hír nem látott napvilágot, így a forgalom sem számít jelentősnek nyitás után. Az OTP és a Magyar Telekom közben stagnálást mutat, és alapvetően a Mol is a 12 500 forint közelében jár, ahol tegnap is.
  • A BUX ugyanakkor így 0,2 százalékos mínuszával elmarad az európai piacoktól, ahol pluszok uralkodnak, igaz, csak 0,1-0,4 százalékos mértékben. Ebben főelg a skót népszavazás körüli bizonytalanság játszhatja a főszerepet.
  • A forint a dollárral szemben jelentősen gyengült (köszönhetően Yellen szavainak), az euróval szemben viszont stabilan a 313,2-es szint közelében ingadozik.

További érdekességek

  • Csökkentette a Mol célárát a Nomura elemzője, aki a papírokra vonatkozó eladási ajánlását megerősítette. A célár 12 500 forintra csökkent a korábbi 13 ezer forintról. A Nomura mellett a Barclays is megerősítette az eladásnak megfelelő alulsúlyozási ajánlását, a célár itt maradt 13 ezer forinton.
  • A kormánynak nem kell tekintettel lenni a bankok teherbíró képességére a devizahiteles ügy rendezése során – mondta el Rogán Antal az Inforádió műsorában. Rogán szerint a bankok meg akarják úszni az elszámoltatást, de valószínűtlen, hogy a bíróság az ő javukra fog dönteni a még hátralévő ügyekben. Rogán egy non-profit rezsiszolgáltató létrehozásáról is beszélt, melynek létrehozásáról szóló munka elindítására fel is hatalmazták a kormányt.
  • Továbbra is a WIG20 index marad a lengyel tőzsde elsőszámú részvényindexe. A WIG20 2016-ig történő kivezetésének tervét tegnap elvetette a varsói tőzsde Pawel Tamborski vezérigazgató szerint. Ezzel párhuzamosan arról is döntöttek, hogy nem fognak WIG50 és WIG250 elnevezésű indexeket kalkulálni.
  • A lengyel telekomszektor is felvásárlási pletykáktól hangos. Ezúttal a Hawe és az MNI lehetséges összeolvadásáról reppentek fel hírek, amit a Parkiet szellőztetett meg. A Hawe kommentárja szerint számos lehetőséget vizsgálnak, melyek között egy riválissal történő összeolvadás is szóba jöhet, de még túl korai arról beszélni, hogy milyen opciót fognak választani a további terjeszkedésre. A hírre a Hawe 0,4 százalékot, az MNI 2 százalékot ugrott.
  • 3,5 százalékot emelkedett az Adidas árfolyama, miután olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, hogy hedge fundok környékezték meg a céget, köztük a híres aktivista befektető, Daniel Loeb alapja, a Third Point is.
  • 3,4 százalékkal csökkent a svájci export augusztusban, miután a kisebb volt a kereslet a gyógyszeripari, vegyipari és az órák iránt. Az inflációtól tisztítva 14,86 milliárd svájci frankot tett ki az export, míg az import 2,8 százalékkal 13,47 milliárdra emelkedett.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!