Fotókon a kokain! Egy kilogramm drog volt a csempésznél

kokain kapszula, csempész
Vágólapra másolva!
Több mint egy kilogramm kokaint próbált a testében Magyarországra hozni egy férfi, amikor lebukott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Idén ő volt a negyedik ember, aki a testében próbált kábítószert csempészni Magyarországra és lebukott. A férfit viselkedése buktatta le.
Vágólapra másolva!

A CT-mindent lát

Egy nigériai férfi Eindhovenből Budapestre érkezett, amikor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatot teljesítő pénzügyőrök ellenőrizték. Átvizsgálták a kézipoggyászát és a ruházatát is, de nem találtak semmit. Az utas az ellenőrzés közben meglehetősen feszülten viselkedett emiatt alaposabb vizsgálat mellett döntöttek és CT vizsgálatra kórházba szállították.

kokain kapszula, csempész Forrás: NAV

Több mint egy kilogramm drogot nyelt

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy 101 kapszula található az utas testében. A pénzügyőrök a kapszulákban található anyagon drogtesztet végeztek, így bebizonyosodott, hogy az kokain. Összesen 1203 gramm, 18 millió forint feketepiaci értékű kábítószer került elő, amely a halálos adag ezerszeresének felel meg.

Egy kilogramm kokaint nyelt le a drogfutár. Forrás: NAV

Idén ő volt a negyedik személy, Októberig 23 esetben több mint 4,5 kilogramm kokaint foglaltak le a pénzügyőrök a repülőtéren. Ebből 2475 gramm kábítószer emberi testüregből került elő.

Az esetek kapcsán a NAV pénzügyőrei feljelentést tettek kábítószer birtoklása miatt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságon, ahol a nyomozás jelenleg is tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!