A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Megrángatták a tőzsdéket

Vágólapra másolva!
Nem sikerültek jól tegnap délután az amerikai makroadatok, ami a piacokra nézve sem volt túl jó hatással. Zárásra ugyanakkor sikerült emelkedést mutatni, és csak az S&P 500 ragadt enyhe mínuszban.
Vágólapra másolva!

USA: Nagy pofon csattant a Twitteren

Nagy pofont kapott tegnap zárás után a Twitter (NYSE), 11 százalékos mínuszba csúszott az árfolyam. A cég a vártnál alacsonyabb árbevétellel számol a jelenlegi negyedévre, 450 millió dollár helyett, csak 440-450 millió körül lehetnek a számok. A harmadik negyedév ezzel együtt a vártnak megfelelő lett, tisztított EPS soron sikerült 1 centes nyereséget elérni, míg a havi aktív felhasználók száma 284 millióra nőtt.

Felemás gyorsjelentést tett ma közzé a T-Mobile US (NYSE), miközben árbevétel soron sikerült hozni a 7,4 milliárd dolláros várakozásokat, addig a nettó eredmény 94 millió dolláros veszteséget mutatott, szemben az egy évvel korábbi 36 millió dollárral. Ezzel együtt az előfizetők száma 1,4 millióval nőtt, 2014-ben pedig végül 4,3-4,7 milliós lehet a növekedés, szemben a korábban becsült 3-3,5 millióval.

Magukra találtak a főbb indexek nap végére az amerikai piacokon, egyedül az S&P 500 maradt enyhe, 0,1 százalékos mínuszban. Főleg az energiaipari cégek, és a nyersanyagkapcsolt vállalatok szenvedtek, átlagosan 2 százalékos mínuszokat halmoztak fel, míg a távközlési cégek felülteljesítőek voltak tegnap.

A makroadatok ezzel együtt nem sikerültek túl jól, a szolgáltató szektorra vonatkozó PMI adat októberi értéke 57,3 pontos lett (várt 57,8 pont), miközben a folyamatban lévő lakásértékesítések száma 1 helyett csak 0,3 százalékkal tudott emelkedni szeptemberben.

Továbbra is optimista a Goldman Sachs az amerikai részvénypiacra, az elemzők szerint idén elérheti az S&P 500 a 2 050 pontot, miközben a következő 12 hónapban akár a 2 150 pont is elérhető lehet. Ebben az olajárak esésének is szerepe van, ami segíti a nyereség növekedését az elemző szerint. Az olaj egyébként ma reggel 80,8 dollárnál jár a WTI, és 85,5 dollárnál a Brent típusú nyersolaj esetében.

ÁZSIA: Vegyes felvágott

Felemás hangulat látható az ázsiai piacokon, a kínai tőzsdék jól szerepelnek, és emelkedésre képesek,miközben Japánban és a fontosabb piacokon enyhe mínuszokat lehet látni. A japán tőzsdét az sem segíti, hogy a kiskereskedelmi forgalom 2,7 százalékkal nőtt szeptemberben havi alapon, miközben az elemzők csak 0,9 százalékot vártak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!