A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nagyot ugrottak a piacok

Vágólapra másolva!
Ismét jó formában voltak az amerikai piacok, hosszú ideje nem volt ekkora szárnyalás.
Vágólapra másolva!
  • Kiváló napot zártak az amerikai részvényindexek kedden, miután Európában is vaskos pluszok alakultak ki az EKB újabb stimulusával kapcsolatos pletykákra. Legjobban a technológiai túlsúlyos Nasdaq szerepelt, ami 2,4 százalékot ugrott, ezzel pedig több mint két éve a legnagyobb egynapos emelkedésére volt képes. De az S&P500 is két százalékkal menetelt felfelé, és áttörte a 200 napos mozgóátlagát is, végül 1941 ponton fejezte be a napot.
  • Szép eredményeket közölt a Yahoo! (Nasdaq) is a harmadik negyedévére vonatkozóan, amire meg is vették a papírt, zárás után 3,7 százalékot ugrott az árfolyam (41,68 dollár). Az EPS még az Alibaba részvények eladását kiszűrve is jobb lett, mint a várt (tény: 52 cent, várt: 32 cent). De jól alakultak a mobilhirdetésekből származó bevételek is, a harmadik negyedévben több mint 200 millió dollárt tettek ki, míg a teljes évben meghaladhatják az 1,2 milliárd dollárt is Marissa Mayer szerint. De a cég költségcsökkentéseket is bejelentett, ami elbocsátásokkal is jár majd.
  • Az Apple (Nasdaq) végül 2,7 százalékot erősödött a remek gyorsjelentésére (102,47 dollár), ellenben a tegnap borús kilátásokat megfogalmazó Coca-Cola (NYSE) hat százalékkal zuhant (40,68 dollár).
  • A Ford Motor (NYSE) vélhetően eltávolítja a Pimco Total Return Fundját a dolgozói számára nyújtott nyugdíj előtakarékossági lehetőségek közül, írja a MarketWatch más sajtóértesülésekre hivatkozva. Méghozzá amiatt, mert Bill Gross távozott a Total Return Fundtól.
  • Michigan kormányzója aláírta azt a törvényt, amely szerint a Tesla Motors (Nasdaq) közvetlenül nem értékesíthet autókat a vásárlók számára az államban. Ahhoz szüksége lesz egy harmadik közvetítőt is igénybe vennie. A Tesla részvénye tegnap 2,1 százalékot emelkedett, míg zárás után minimális csökkenést mutatott.
  • Dübörög tovább a jelentési szezon ma is, 31 S&P500 tagvállalat teszi közzé negyedéves számait, többek között a Boeing (NYSE), az AT&T (NYSE), vagy a Whirlpool (NYSE).

ÁZSIA: Nagyot mentek a japánok

  • A japán börze 2,6 százalékot erősödött ma, eltörölve ezzel a keddi mínuszokat. A nagy exportőrök szépen teljesítettek, amiben szerepet játszott, hogy a japán export 7 százalékkal bővült szeptemberben. A többi parketten is egy százalék feletti pluszokat látni, kivéve Sanghajt, ahol 0,3 százalékos mínusz látható.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!