A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nyitás után egyből nyomás alá került a Magyar Telekom árfolyama, és már 3 százalékos mínuszban, 337 forinton is megfordult a telekompapír. 
Vágólapra másolva!
  • Ebben főleg a tegnap belebegtetett internetadónak lehet szerepe, amire már tegnap zárásra is nyomás alá került a papír.
  • A többi fontosabb magyar papír felemásan teljesít, az OTP árfolyama nem mutat nagy mozgást az 5 milliárd forintos extra adókedvezményre, amit várhatóan majd érvényesíthet jövőre az ukrán leány miatt. A Mol közben szintén 0,2 százalékos mínusszal korrigálja a tegnapi napot, miközben a Richter halvány pluszt mutat.
  • A forint közben továbbra is 306,2 közelében ingadozik, miközben a dollár 240,8 közelében mozog.

További hírek:

  • Lakossági ügyfelenként 700 forintos felső határa lehet a tegnap bejelentett internetadó tervezetnek, míg a Napi Gazdaság értesülései szerint az üzleti ügyfelek után legfeljebb 5 000 forint terhelheti az internetszolgáltatókat. Mint ismeretes, Varga Mihály a tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a távközlési adót ezekre a cégekre is kiterjesztik majd, és minden megkezdett gigabyte után 150 forintot kell fizetni a szolgáltatónak adóként.
  • 25 százalékos adót vetne ki a kormány a befektetési alapok forgalmazói díjaira, ami akár 10 milliárd forintos teher is lehet a szektor számára, írja a Portfolio.hu. A forgalmazói díj szektorszinten 40 milliárd forint körül alakul éves szinten, a teher pedig ötszöröse lehet az alapkezelők által eddig fizetett különadónak.
  • 5 milliárd forintot is leírhatnak az adójukból a magyar bankok az ukrán leányaikkal kapcsolatban, amennyiben azok gyenge teljesítményéhez az Oroszországgal kapcsolatos fejlemények is hozzájárulhat. Ez az OTP számára enyhén pozitív hatással bírhat.
  • A Rába rendkívüli közgyűlést hív össze november 11-re részvényesének, az MNV Zrt.-nek a kezdeményezésére. Az MNV Székács Péter igazgatósági tag visszahívását kezdeményezi, míg Rátky Miklós igazgatósági taggá választását támogatja.
  • Nem sikerült túl fényesre a Heineken (Amszterdam) harmadik negyedéve, ugyanis a sörgyártó 0,2 százalékos bevétel növekedésről számolt csak be, a várt 1,5 százalékos bővülés helyett. Az eladott sörmennyiség 0,2 százalékkal csökkent a várt 0,5 százalékos bővülés helyett.
  • A Daimler (Xetra) eladta a Tesla Motorsban (Nasdaq) meglévő négy százalékos részesedését 780 millió dollárért. Ezt a pakkot még a Tesla 2010-es tőzsdére menetel előtt vette a Daimler.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!