A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nyugtatót kapott a tőzsde

jó hangulat öröm király siker arc nagyképű
Vágólapra másolva!
Jól fogadták a piacok a QE esetleges későbbi kivezetéséről szóló nyilatkozatot James Bullard St. Louis-i Fed elnöktől, így tegnap elmaradtak a nagyobb esések.
Vágólapra másolva!

USA: A Fed jegybankárának szavai nyugtatták a piacot

  • Sikerült visszakapaszkodnia az amerikai piacoknak a nagyobb mínuszokból zárásra, a Dow 0,2 százalékos mínuszát leszámítva inkább emelkedéssel zártak a vezető benchmarkok.
  • Ebben főleg James Bullard St. Louis-i Fed elnök nyilatkozatának lehet szerepe, aki szerint a Fednek nem kellene októberben leállítani az eszközvásárlási programot, hanem folytatni kellene azt a következő hónapokban is, és figyelni a gazdaság állapotát.
  • A vártnál erősebb lett az ipari termelés szeptemberben az USA-ban, a havi növekedés elérte az 1 százalékot, ami jócskán meghaladja az augusztusi 0,2 százalékos visszaesést, és a várt 0,4 százalékos növekedést is. Ez a hír is segítette a jobb piaci hangulatot.
  • Bemutatta az új iPadeket az Apple (Nasdaq), a tavalyihoz hasonlóan az iPad Air 2 a nagyobb, míg az iPad mini 3 a kisebb kijelzővel rendelkező táblagép lesz majd. A termékeket már mától lehet rendelni, az Apple Pay szolgáltatás pedig október 20-tól indul majd. Az árfolyam 1,3 százalékos mínuszban zárt tegnap, amit sokan azzal magyaráznak, hogy az Apple nem igazán mutatott be semmilyen forradalmi újítást, ezért nehéz lesz az iPadek értékesítését jelentősen növelni.
  • 5,3 százalékot zuhant az AMD (NYSE) árfolyama a chipgyártó kedvezőtlen gyorsjelentésére, miután mind EPS, mind árbevétel soron némileg elvétette a várakozásokat. A 10 700 főt foglalkoztató vállalat továbbá 7 százalékos leépítést jelentette be az előttünk álló hónapokra.
  • A Google (Nasdaq) sem tudta elkápráztatni a befektetőket legfrissebb számaival, az AMD-hez hasonlóan sikerült várt alatt teljesíteni a főbb mutatókban. Külön negatívum lehet, hogy az okostelefonok előretörése miatt a fizetett kattintások számában lassulás látható. A részvény 1,9 százalékos mínuszt szedett össze zárás után.
  • Megpattant az olaj árfolyama, a WTI 83 dollárnál jár, míg a Brent 86,2 dollárig pattant fel. Ebben főleg a dollár gyengülésének, és az utóbbi napokban extrémmé váló eladói nyomás megszűnésének lehet szerepe, így akár shortzárások is segíthették a felfelé kört az utóbbi órákban.

ÁZSIA: Ismét gyenge a Nikkei

  • Ma is gyengélkednek az ázsiai piacok, egyedül a hongkongi tőzsde tud enyhe, 0,4 százalékos pluszt mutatni. A Nikkei újabb 1,4 százalékos mínuszában főleg annak lehet szerepe, hogy a dollár gyengülése az USDJPY árfolyamot már 106,2-ig lökte vissza az utóbbi napokban, ami a japán exportcégek számára nem jó hír.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!