A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Jól kezdték ma a kereskedés az európai részvényindexek, valamennyi fontosabb index emelkedésre képes. Ebben a tegnapi Draghi-beszédnek is szerepe lehet, de a kedvező autópiaci adatok is segíthetnek.
Vágólapra másolva!
  • Nyugat-Európában 0,3-0,7 százalék között szóródnak a pluszok, a DAX pedig így már 9 370 pontnál jár. A tegnap reggeli 9 200 pont alatti szintekhez képest ez jelentős plusznak számít, jól mutatja az európai piacon látható erőt.
  • Ebben a hangulatban a magyar eszközök is erősek, az OTP 0,4, a Richter pedig 0,3 százalékkal tud emelkedni, és a fontos 4 000 és 3 700 forintos szintek felett járnak. A Mol közben szintén tartja a 12 000 forintos szintet, ami kedvezőnek számít. Egyedül a Magyar Telekom gyenge, 340 forinton jár az árfolyam, újabb 2 százalékos mínusz után.
  • A gyorsjelentő cégek közül a PannErgy 1,5 százalékos pluszra képes, míg a Danubius 5 000 forint felett járva 4,6 százalékkkal tud erősödni. A Rába is jó formában van, a gyorsjelentés utáni beütést követően ismét 1 100 forintnál az árfolyam.
  • Ebben a hangulat a forint sem gyenge, egészen 305,8-ig tudott visszaerősödni az euróval szemben.

További hírek:

  • Horvátország elfogadta azokat a terveket, hogy amerikai közvetítéssel folytassák a tárgyalásokat a Mollal a magyar társaság részvénycsomagjának sorsáról. Ezt a horvát gazdasági miniszter mondta egy telefonos interjúban, aki szerint leghamarabb év végén fogják folytatni a tárgyalásokat a Mol képviselőivel.
  • Nem szolgált kiugró eredménnyel a PannErgy a harmadik negyedévben. A 291 millió forintos árbevétel ugyan 9,4 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál, ez teljes egészében az ingatlanokhoz kapcsolódó tételeknek köszönhető. A 17 millió forintos EBITDA viszont 82 százalékkal esett vissza.
  • A harmadik negyedévben 4 százalékkal bővült a Danubius árbevétele, így új csúcsra emelkedett az elmúlt egy éves bevételeket összesítő gördülő érték. Az időszakban a főbb szegmensek mindegyike jól teljesített: a legtöbbet a szállodabevételek növekedése rakott hozzá a számokhoz, míg százalékos értelemben véve a gyógyászati szolgáltatások vitték a prímet. Az EBITDA értéke is szépen, 7 százalékkal emelkedett. A Danubius eredményeiről bővebben a Danubius: új csúcson az eredmény című Mérleg hírlevelünkben olvashat.
  • 37,5 ezer eurós alaptőke-emelést hajt végre a Graphisoft Park új dolgozói részvények kibocsátásával. A dolgozói részvények közül Kocsány János vezérigazgató 1 250 778 darab, Hajba Róbert gazdasági igazgató 625 389 darab részvény átvételére jogosult.
  • A harmadik negyedévben 114,3 millió eurós nettó profitot ért el a Vienna Insurance (Bécs), négymillió euróval meghaladva az elemzői várakozásokat.

Erős vételre javította az Erste (Bécs) részvényeire vonatkozó ajánlását a Goldman Sachs. A kedvező ajánlás után az Erste ma akár folytathatja is az elmúlt két napban mutatott emelkedését, és technikailag fontos szinteket törhet át.

6,2 százalékkal emelkedtek az újautó-értékesítések Európában, amivel már sorozatban a 14-ik egymást követő hónapban tud növekedést felmutatni az európai autópiac.

3 százalékkal nőtt októberben az európai újautó-gumik piaca, derült ki a Michelin (Párizs) tájékoztatásából. A használtgumi-piac ugyanakkor 7 százalékkal csökkent, köszönhetően a téligumik iránti alacsonyabb keresletnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!