A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eltűnt 50 milliárd? Nem baj!

Vágólapra másolva!
Nincs okunk az idegeskedésre, mondta el az Allianz pénzügyi vezetője negyedéves számokat követő sajtótájékoztatón, amiből kiderült, közel 50 milliárd eurónyi tőkét vontak ki a PIMCO-ból. Persze azért gyorsan tettek 1-2 jó bejelentést a részvényesek fel.
Vágólapra másolva!

Összesen 49,2 milliárd eurónyi tőkét vontak ki a PIMCO-ból július és szeptember között, ami hatalmas összegnek számít. Ha ide vesszük, hogy a Total Return alapból októberben még 27,5 milliárd dollárt vettek ki a befektetők, akkor a napnál is világosabban látszik: látványosan megingott a bizalom Bill Gross távozása után.

Az anyavállalat Allianz menedzsmentje azonban optimista, mondván egyelőre nincs ok az idegeskedésre. Gross távozása után némileg csökkentette a díjakat a PIMCO-nál a menedzsment, illetve több, magasan kvalifikált szakembert hoztak a vagyonkezelőhöz Gross pótlására. Dieter Wemmer, a pénzügyi vezető pedig azt is kimondta, ekkora tőkekivonással azért számoltak, egyelőre pedig a várakozásokon belül van a tőkekivonás mértéke.

A befektetőket persze más módokon is próbálta nyugtatni a menedzsment. Ott vannak például a harmadik negyedéves számok, melyek az elemzői várakozásokhoz képest nem sikerültek rosszul. 1,61 milliárd eurós lett a nettó nyereség (várt: 1,57 milliárd eurós), aminek jelentős, közel 40 százalékát tette ki a PIMCO 694 millió eurós működési nyeresége. A bevételek éves alapon pedig tovább emelkedtek, 28,78 millió eurót tettek ki.

Még inkább örülhetnek a befektetők annak, hogy a vállalat több pénzt juttat majd vissza a jövőben a részvényeseknek, miután az új szabályok szerint a cég nem csökkentheti majd az osztalékot. Tavaly 5,3 eurót fizetett részvényenként osztalékként az Allianz, idén pedig az elemzők 6 eurós osztalékra számítanak.

A piaci szereplők így örülnek a bejelentéseknek, és egyelőre osztoznak a menedzsment optimizmusában. A részvény ma 4,9 százalékos pluszban jár, ezzel pedig az elmúlt napokban látott jó teljesítményét folytatja a társaság. Már 132,4 eurónál található a papír, ami az október közepén ütött mélypont óta 15 százalékos pluszt jelent.

Az Allianz napi grafikonja (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!