Ingyenes filmfesztivál a Bitcoinról

microsoft bitcoin fizetés windows
Filmfesztivállal népszerűsítik a Bitcoin virtuális fizetőeszközt
Vágólapra másolva!
A Prezi Nagymező utcai rendezvénytermében december 4-én lehet majd animációs- és dokumentumfilmeket nézni a Bitcoinról. Ingyen.
Vágólapra másolva!

A világ számos nagyvásora között Budapesten is megrendezik a BitFilm fesztivált, melynek központi témája a digitális fizetőeszköz, a Bitcoin.

Filmfesztivállal népszerűsítik a Bitcoin virtuális fizetőeszközt

A Bitcoinhívők száma itthon is folyamatosan növekszik, nem csak magánszemélyek, hanem startup-vállalkozók is meglátták benne a potenciált. Követői szerint az új pénznem a modern fizetési rendszerek számos problémájára ad forradalmi választ, emellett pedig olyan lehetőségeket is biztosít, amik az élet más területén is lökést adhatnak a fejlődésnek, új elvek kivitelezésének. A legbátrabb rajongók szerint a Bitcoin elvén alapuló egyéb közösségi átviteli megoldások a társadalom önrendelkezési jogát lesznek képesek visszaadni.

Jól megy az ATM

A virtuális valuta népszerűségét jelzi, hogy ősszel elindult az első hazai Bitcoin ATM az Anker közben, mely már az első napokban túlszárnyalta a beüzemelők óvatos becslését és a nemzetközi hírverésnek is köszönhetően két hónap után 500 tranzakción van túl.

A szervezők azt sejtetik, hogy a hazai Bitcoin-ökoszisztéma egy fontos bejelentést is készül tenni a filmfesztivállal egyidejűleg.

A helyszín is érdekes

A filmeket angolul, magyar felirattal lehet megnézni, és aki még nem volt a Prezi irodájában, annak már a helyszín miatt is érdemes elmennie a fesztiválra.

A fesztivál Facebook-eseménye itt található, a részletes programot pedig itt lehet elolvasni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!