A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Megpihentek a tőzsdék

Vágólapra másolva!
Ezúttal elmaradt a csúcsdöntés az USA-ban, enyhe korrekciót mutattak a főbb indexek.
Vágólapra másolva!
  • Az S&P 500 és a Dow Jones megszakította ötnapos csúcsdöntő menetelését, és enyhe mínuszban zártak. A Nasdaq viszont tovább emelkedett 0,3 százalékkal. Tegnap nem érkeztek fontosabb makroadatok és vállalati gyorsjelentések, így egyértelmű irány nélkül telt a kereskedés.
  • 1,6 százalékkal kerültek lejjebb a Cisco (Nasdaq) részvényei zárás után, mivel a társaság lefelé módosított kilátásait. Most már csak 50-52 centes EPS-t vár a második pénzügyi negyedévére vonatkozóan az elemzői konszenzusban szereplő 53 cent helyett. Először egyébként emelkedi kezdett az árfolyam, mert a cég a vártnál jobb negyedéves számokat közölt.
  • 5,3 százalékos zuhantak a JC Penney (NYSE) részvényei, miután a kiskereskedelmi cég elvétette a már egyszer lefelé módosított bevétel várakozásokat (tény: 2,76 milliárd dollár, várt: 2,81 milliárd). Pedig a vesztesége alacsonyabb lett a prognózisoknál (tény:-62 cent, várt:-81 cent). Előtte a szerdai kereskedésben 7,8 százalékos pluszban zárt a részvény.
  • Kínában szeretné tőzsdére vinni az Alipay-t az Alibaba (NYSE), nyilatkozta Jack Ma a cég első embere. Ma ezt azelőtt jelentette be, hogy számot adott volna a kínai Szinglik Napjának értékesítési eredményeiről. Az Alibaba Tmall platformján történt eladások 57,1 milliárd jüant tettek ki november 11-én, az előző évi 36,2 milliárd után, ezzel új rekordot ért el a cég. Az Alibaba árfolyama 3,2 százalékot emelkedett szerdán (118,2 dollár).
  • Ma Wal-Mart (NYSE) és Viacom (Nasdaq) gyorsjelentés is lesz, amit várhatnak a befektetők, míg makroadat fronton a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek alakulása lehet fontos.
  • Az olajár maradt a többéves mélypontok közelében, miután az OPEC országok kitermelésének csökkenése nagyjából megegyezett a kartellen kívüli országok termelésének növekedésével. A WTI 76,8 dollárnál mozog, míg a Brent 79,8 dollár közelében van.

ÁZSIA: Nem jöttek erős adatok Kínából

  • 7,7 százalékkal nőtt az ipari termelés Kínában októberben, ami a 8 százalékos növekedést váró elemzői konszenzus alatt maradt. A kiskereskedelmi forgalom közben októberben 11,5 százalékkal nőtt éves alapon, ami a várt 11,6 százalékkal alapvetően megegyezik.
  • A kínai piacokon nincs is kitörő optimizmus a makroadatok után, a főbb indexek 0,2 százalékos plusz és 0,4 százalékos mínusz között szóródnak. A japán Nikkei viszont ismét 1,2 százalékkal tud emelkedni, így az ázsiai piaci hangulat vegyesnek tekinthető.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!