Mivel lehetne legyőzni a mobilfüggőséget? Hát persze, hogy egy mobilappal!

Mobiltelefonos, internetes, mobilnetes tapasztalatok Európán kívül, szerte a nagyvilágban. Egy bekapcsolva felejtett adatforgalom-szolgáltatás a telefonon és öt hét csavargás az Egyesült Államokban, illusztráció
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 05: Two pedestrians use iPhones as they walk in Union Square on June 5, 2013 in San Francisco, California. According to a study by the Pew Internet & American Life Project, over half of American adults, or 56 percent, have smartphones, up from 35 percent two years ago. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy szingapúri startup megelégelte, hogy az emberek akkor is a telefonjukat nyomkodják, amikor akár együtt is eltölthetnék az időt. Egy mobilappal gondolják megoldani a problémát.
Vágólapra másolva!

A szingapúri diákok ötlete már befektetéshez is jutott: egy hétvégi startupversenyen 30 ezer szingapúri dollárt (mintegy 6 millió forintot) kaptak, hogy márciusra leszállítsák a működő applikációt.

Az ötlet rendkívül egyszerű: az Apple Tree (almafa) nevű játék akkor ad pontokat és digitális jutalmakat, ha több telefont leraknak egymás közelébe - és utána minél hosszabb ideig nem piszkálják őket. Ekkor ugyanis a képernyőn egy almafa kezd el nőni, aminek a gyümölcseit később le lehet szüretelni.

Néhány sokkoló adat a mobiltelefon-használatról

- Egy átlagos felhasználó hetente több mint 1500-szor néz rá a telefonjára.
- Naponta mintegy 3 óra 16 percet használjuk a mobiltelefonunkat.
- Átlagosan 7:31-kor nézünk rá először a mobilunkra.
- Négy emberből egy elveszettnek érzi magát a telefonja nélkül.

Az adatok forrása.

A gyümölcsöket később valós jutalmakra - például kedvezményekre, kuponokra - lehet beváltani.

Érdekesség, hogy az alkalmazást egy tematikus startupversenyre nevezték be, aminek a célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a szingapúriakat. A márciusi határidő pedig azért fontos, mert az ingyenes alkalmazásnak bemutatása része lesz az ország fennállásának 50. évfordulójára készülő ünnepségsorozatnak.

A mostanra mindenki által jól ismert problémáról néhány hónapja egy nagyon jó videó terjedt a neten. Íme:

(via)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!