A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A kínai ünnepnap, az úgynevezett Szinglik Napja eleinte csak az egyetemisták körében népszerű, ismerkedésre és szórakozásra szánt alkalom volt. Mostanra azonban ez számít a legforgalmasabb online vásárlási napnak az egész világon, amely igencsak jó hír a kínai online óriáscégnek, az Alibabának is. 
Vágólapra másolva!
  • 2009-ben kezdte el kihasználni a Szinglik Napjában rejlő lehetőségeket az Alibaba, ami jelentős kedvezmények adására ösztönözte a kiskereskedőket. Ettől kezdve egészen hihetetlen ütemű növekedés következett, hiszen az öt évvel ezelőtti 7 millió dolláros forgalom tavalyra már 5,7 milliárd dollárra rúgott.
  • A növekedést az a tény is segítette, hogy egyre több külföldi vállalat számára is elérhetővé váltak a kínai vásárlók. Jack Ma, az Alibaba vezérigazgatója szerint több mint 220 országból vásárolhatnak az idei ünnep során.
  • A legfrissebb adatok szerint már a nap első 13 óráján megdöntötte a tavalyi rekordot az Alibaba, 5,9 milliárd dolláros forgalmat lebonyolítva. A teljes napra 8,17 milliárd dolláros várakozásokkal számoltak, ami 40 százalékos növekedésnek felelne meg a tavalyi eredményekhez képest. Egyes piackutatók viszont még ennél is optimistábbak, és úgy számoltak, hogy az Alibaba könnyedén túlszárnyalhatja ezt, amit alátámasztanak a részeredmények is.
  • Egyelőre nagyon boldogok lehetnek a vállalat befektetői, hiszen a forgalom és a bevételek mellett a vállalat tőzsdei árfolyama is szépen növekszik. A tőzsdei bevetetése óta az első napi 90 dollár körüli szintekről a részvényárfolyam rövidebb tétovázás után felfelé tör, és már 120 dollár közelében mozog.
Az Alibaba árfolyama (NYSE) Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!