A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

"Fajtája iszákos természetére" hivatkozva küldték el az ír tanárnőt

Vágólapra másolva!
"Az ügyfelünk nem vesz ír embereket a fajtája alkoholizmus természete (sic) miatt” – közölte egy koreai iskola az angoltanárnak jelentkező nővel.
Vágólapra másolva!

„Először nem akartam elhinni, hogy az email igazi” – nyilatkozta a BBC-nek a 26 éves Katie Mulrennan, aki dél-koreában keresett munkát, de jelentkezését az írekkel kapcsolatos sztereotípiára hivatkozva utasították el.

Az írországi születésű tanárnő, egy közvetítőcégen keresztül keresett angoltanári állást Szöulban, azonban az egyik iskolába való jelentkezése után a következő választ kapta az irodától: „sajnálattal közöljük, de az ügyfelünk nem vesz ír embereket a fajtája alkoholizmus természete (sic) miatt.”

„Csalódtam, mert nem is találkoztam a munkaadókkal” – mondta Mulrennan. "Nem is beszéltünk, fogalmuk sem lehet, hogyan beszélek." Mint mondta, korábban azoktól az iskoláktól, amelyek nem akarták felvenni, nem kapott választ, de előfordult az is, hogy közölték vele: inkább egy észak-amerikai angoltanárt keresnek, mert az ő akcentusuk érthetőbb a koreaiak számára.

A tanárnő azóta talált másik állást, és ma már csak nevet az egészen. "Idegesített a dolog. De most már viccesnek is gondolom. Az eset ellenére szeretem Szöult és Koreát.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!