A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Tépik az OTP-t

Vágólapra másolva!
3 százalékos pluszban, 4 000 forint felett jár a OTP a hétvégi hírekre, miszerint a devizahitelesek forintosítás a pénteki MNB-középárfolyamon történik majd meg jövőre. Több mint fél milliárd forint értékben cseréltek eddig gazdát a részvények a nyitás utáni percekben.
Vágólapra másolva!

Ezzel fontos szinteket tör át a bankpapír, és a BUX index emelkedéséhez is nagyban hozzájárul, ami 0,8 százalékkal tud erősödni a mérsékelten optimista nemzetközi piaci hangulatban. Európában mínusz 0,4 és plusz 0,6 százalék közötti elmozdulásokat lehet látni.

A forint árfolyama a hétvégi események után (Moody's kilátás javítás, forintosítás híre) 308,7 közelében mozog, vagyis némileg képes volt az erősödésre.

Főbb hírek az európai kereskedés szempontjából:

  • A devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán, vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik majd - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A két érték közül a devizahiteles számára kedvezőbb árfolyamot köteles a bank alkalmazni. November 7-én az euró árfolyama 308,97, a svájci franké 256,60, a japán jené pedig 2,163 forint volt. Varga Mihály elmondta, a forintosítás nem kötelező, az ügyfél dönthet úgy, hogy továbbra is devizahiteles marad. A forintosításra jövőre kerül sor.
  • Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a magyar államadós-osztályzat kilátását a Moody's. Egyebek mellett a magyar gazdaság javuló középtávú kilátásaival és a költségvetési konszolidáció melletti kormányzati elkötelezettséggel indokolták a lépést. A kilátásjavítással egy időben megerősítette a magyar államkötvény-kötelezettségek "Ba1" szintű, a befektetési ajánlású osztályzati sávtól egy fokozattal elmaradó besorolását.
  • Fenntartotta tartási ajánlását és 4200 forintos célárát az OTP részvényére a Deutsche Bank elemzője. Ez valamivel több mint 7,5 százalékkal magasabb, mint a pénteki záróár.
  • Nem változtatott a Richterre vonatkozó alulteljesítő ajánláson a Jefferies elemzője, célárát viszont minimálisan csökkentette 3285 forintra. Ez közel 12 százalékkal van a pénteki, 3728 forintos záróár alatt.
  • A UBS elemzői szerint valószínűleg jövőre kamatemelést hajt végre az MNB, tekintettel a jó eséllyel szigorodó külső monetáris környezetre. Jövőre 90 bázisponttal 3 százalékra, 2016 végéig további bázisponttal 3,5 százalékra emeli alapkamatát a jelenlegi 2,10 százalékról.
  • Megtartották tegnap a katalán, Spanyolország által nem engedélyezett, ezért nem hivatalos függetlenedési népszavazást. Közel 1,14 millió választópolgár járult az urnákhoz, és 81 százalékuk szavazott a katalán-függetlenség mellett. Az eredményt Spanyolország nem ismeri el.
  • A hét elején hat óriásbankot is megbírságolhatnak a brit szabályozó hatóságok a devizapiac manipulálása miatt. A pénzintézetek összesen másfél milliárd fontos büntetést kaphatnak - írja a Reuters. A hat érintett pénzintézet a svájci UBS (Zürich), az amerikai JP Morgan (NYSE) és a Citigroup (NYSE), a brit HSBC (London), Barclays (London) és a Royal Bank of Scotland (London).
  • A svájci UBS a devizapiac manipulálása miatt kialakult ügye mellett a nyersanyagpiaci kereskedése során elkövetett szabálytalanságok miatt is bűnhődhet – írja a Financial Times. A pénzintézet a nyersanyagpiacon is elkövetett különböző szabálytalan ügyleteket, ami miatt szintén tetemes (még nem nyilvános összegű) büntetést fizethet.
  • A vártnál kicsivel jobb eredményeket ért el a harmadik negyedévben a Carlsberg (Koppenhága). A sörgyártó 3,39 milliárd dán koronás üzemi eredményről számolt be (várt: 3,36 milliárd korona), míg az árbevétele 18,12 milliárd dollárra emelkedett (várt: 17,85 milliárd dollár).
  • A holland SHV Holdings megemelte az állat-eledeleket gyártó Nutrecóra (Amszterdam) tett felvásárlási ajánlatát. A cég egy 11 százalékos emelés után már 44,5 eurót ajánl a Nutrecóért részvényenként, ami bő 13 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróárhoz képest.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!