2015-ben páncélban játszik Andy Murray

Wimbledon, Andy Murray
Vágólapra másolva!
4 éves megállapodást kötött az Under Armour sportszergyártó a korábbi Wimbledoni bajnok Andy Murray-vel. A skót csillag az Adidas-t hagyja ott az Under Armourért, akinek ezzel egy újabb nagy bajnokot sikerült magához csábítania.
Vágólapra másolva!

Igazi nagyágyút sikerült megnyernie az amerikai sportszergyártó márkának, az Under Armournak, ugyanis a kétszeres Grand Slam-győztes teniszező Andy Murray négy évre hozzájuk szegődött. Murray Adidas-szal kötött ötéves szerződése idén járt le.

A bejelentés alapján Murray tetőtől talpig Under Armourba öltözik majd. A ruházat mellett a cipő és a különböző kiegészítőket is az amerikai gyártó szolgáltatja majd számára. Természetesen a teniszütő ebbe nem tartozik bele.

Andy Murray az idei US Openen. Forrás: AFP/Don Emmert

Az Under Armournak ezzel egy újabb csillagot sikerült megához édesgetnie. A márkánál van már egyébként Lindsey Vonn olimpiai bajnok síző, Gisele Bündchen, vagy Sloane Stephens teniszező is. Murray-vel viszont talán még nagyobbat nyerhet az Under Armour, hiszen egy rendkívül népszerű sportág, nemzetközileg is széles körben ismert alakját szponzorálhatják.

Az Under Armourt 1996-ban alapította Kevin Plank, aki jelenleg is vezérigazgatója a cégnek. Azóta igen sokat fejlődött a cég, hiszen a korábban csak focimezek alá pólókat gyártó társaság már rendkívüli mértékben kiszélesítette termékpalettáját. Az idei éves árbevétele pedig meghaladhatja a 3 milliárd dollárt, holott öt évvel ezelőtt még a 900 millió sem érte el.

Forrás: Investor.hu

Murray abban is segíthet, hogy Észak-Amerikán kívül is ismertebbé váljon a márka. Elsősorban Nagy-Britanniában és Európában hozhat majd rajongókat az Under Armournak a teniszező. Ez pedig a növekedés fenntartásának, illetve növelésének szempontjából egyáltalán nem mellékes. Azt nem lehet tudni mennyit, hogy fizetnek Murraynak a szerződés keretében, de ha továbbra is sikeres marad a teniszpályákon, akkor ez sokszorosan megtérülhet a társaságnak.

Mondjuk nem éppen a legjobb pillanatot kapta el a cég, mert bár Murray-nek kiváló éve volt 2012-ben és 2013-ban, két Grand Slam-sikerrel, döntőkkel és olimpiai arannyal, idén viszont hát operációja után nem igazán találta még formáját.

Mindenesetre az Under Armour még messze van attól, hogy felvegye a versenyt a Nike-kal a teniszvilágban. A Nike ugyanis olyan nagyágyúkat állított maga mellé már nagyon korán, mint Rafael Nadal, Roger Federer, vagy a nőknél Serena Williams, Maria Sharapova, vagy éppen Victoria Azarenka.

Az Under Armour árfolyama (NYSE) Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!