Vágólapra másolva!
Moussa Diaby, a Premier League-ben szereplő Aston Villa francia válogatott támadója a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Ittihad csapatához igazol.

A The Athletic azt írja, hogy a 25 éves francia támadó már mindenben megegyezett a szaúdi klubbal, amellyel hosszú távú szerződést fog aláírni. Az Al-Ittihad a hírek szerint 60 millió eurót fizet a 11-szeres francia válogatott támadóért, akit tavaly nyáron 40 millió euróért igazolt a Bayer Leverkusentől a birminghami csapat. 

Diaby az előző szezonban remekül futballozott az Aston Villában. Minden sorozatot figyelembe véve 54 meccsen 10 gólt lőtt és 9 kilenc gólpasszt adott, kulcsszerepet vállalt abban, hogy a birminghami csapat a negyedik helyen végzett a Premier League-ben, és ezzel 41 év után kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést. 

Moussa Diaby sokat tett azért, hogy a Villa kiharcolja a BL-szereplést
Fotó: AFP

Diabyt már tavaly nyáron is közel állt ahhoz, hogy Szaúd-Arábiába igazoljon, de akkor a Cristiano Ronaldót foglalkoztató Al-Nasszr helyett az Aston Villát választotta. 

A francia válogatott támadó ismerős közegben fog futballozni, ugyanis az Al-Ittihadban szerepel két honfitársa, az aranylabdás Karim Benzema és N’Golo Kanté. 

Az Al-Ittihad az előző szezonban borzalmasan szerepelt a szaúdi bajnokságban. A sztárigazolások ellenére a csapat csak az ötödik helyen végzett, ezzel pedig lemaradt az ázsiai Bajnokok Ligája indulásról. Ezek után nem meglepő, hogy a csapat edzőjét, az argentin Marcelo Gallardót kirúgták a szezon végén, a helyére állítólag az AC Milan szezon végén elküldött edzője, Stefano Pioli érkezhet. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!