Drasztikus lépésre készül a Tesco

Vágólapra másolva!
Drasztikus változtatásokat tervez bevezetni a Tesco a beszállítói szerződéseivel kapcsolatban és emellett elbocsátásokba is kezdhet, írja a Sunday Times brit lap. A bejelentésre már csütörtökön sor kerülhet.
Vágólapra másolva!
  • Fontos nap lesz a csütörtök a Tesco életében, ugyanis ekkor jelentős változásokat jelenthetnek be sajtóinformációk szerint. A Sunday Times azt írja, hogy drasztikus változtatásokat fontolgatnak a beszállítói szerződésekben, és emellett még jelentős elbocsátásokat is bejelenthetnek.
  • Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy a Tesco mely országokban hajtaná végre a leépítéseket, és egyelőre még az is talány, hogy mekkora szintű elbocsátás jöhet. A hírek arról szólnak, hogy a Tesco központjában és régiós irodáiban jöhetnek elbocsátások.
  • A Tesco a tavalyi év második felében szinte egymás után jelentette be negatív profit figyelmeztetéseit, sőt könyvelési botrányok is tarkították az évét, aminek hatására részvényárfolyama is hatalmasat zuhant. Ezekről egyébként mi is folyamatosan beszámoltunk az Investoron, legutóbb pedig egy bővebb cikkben foglaltuk össze a tavalyi év eseményeit.
  • A Sunday Times szerint a szeptemberben érkezett új vezérigazgató, Dave Lewis a rendkívül bonyolult beszállítási rendszert szeretné leegyszerűsíteni. A mostani engedményeken és későbbi pótlólagos díjakon alapuló struktúrát úgy változtatnák meg, hogy sokkal inkább az értékesítési volumenen alapuljon a rendszer, írja az újság egy belső forrásra hivatkozva.
  • A beszállítókkal kapcsolatos helytelenül lekönyvelt összegek álltak ugyanis a Tesco könyvviteli visszásságának központjában. Ezek miatt nagyjából 263 millió fonttal magasabb profitot számoltak el a kiskereskedőnél.
  • A Tesco árfolyama ma kisebb mínuszban toporog, míg a december végét felpattanással tudta abszolválni a megelőző hónapok nagy zuhanását követően. Csütörtökön pedig nagyobb mozgások is jöhetnek az árfolyamban, ha tényleg nagy horderejű bejelentéssel állnak elő.
  • Ha szeretne Tesco részvénnyel kereskedni, az Investor Trader rendszerein belül könnyedén megteheti. Mind árfolyamemelkedésre, mind pedig árfolyamesésre lehet spekulálni különböző termékeken keresztül. A számlanyitást akár már ide kattintva el is kezdheti.
A Tesco árfolyama (London) Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!