Vágólapra másolva!
A 2013 közepe óta tartó emelkedő trendcsatorna legyűrése után történelmi csúcsra futott a brit biztosító, a Standard Life. A kitörés rendkívül kedvező jelzés, hiszen tavaly év végén kétszer is elakadt a csatornatetőnél az árfolyam. A kitöréshez ráadásul az átlagosnál nagyobb forgalom párosult, amely megerősítő jelzés lehet. 
Vágólapra másolva!

Kitört a 2013 közepe óta tartó emelkedő trendcsatornából a brit biztosító, a Standard Life.A csatornatető legyűrése természetesen rendkívül kedvező jelzés, hiszen tavaly év vége felé erről kétszer is lefordult az árfolyam, most viszont megnyílt előtte az út a további emelkedéshez.

Ráadásul a kitöréshez az átlagosnál nagyobb forgalom társult. Ez megerősítheti a kedvező jelzést, és kisebb az esélye, hogy fals jelzésnek bizonyul.

Az egyetlen negatívumot az RSI jelentheti, amely már belépett a túlvett zónába. Persze ne feledjük, hogy az árfolyam emelkedése mellett akár tartósan is túlvett lehet az indikátor.Amennyiben hamarosan visszaesés következne, visszatesztelhetné a csatornatetőt az árfolyam, amelyről elrugaszkodva ismét erősödésbe lendülhetne.

A csatornatető letörése azonban rendkívül kedvezőtlen fordulat volna. Ebben az esetben még a 426 pennys támaszban bízhatna, melynek eleste igencsak elrontaná a technikai képet.

Standard Life napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Standard Life a csatornatető legyűrése után történelmi csúcsra futott. A heti grafikonon is megfigyelhető, hogy a forgalom nagyobb volt a kitörés helyében, amely megerősítheti a pozitív jelzést.

Az árfolyam akár a csatorna magasságának eltolásából kapott 500 pennys szintet is elérhetné, amennyiben kitartana a részvény jó szériája. Ezt a kimenetelt erősítheti meg az MACD nemrég érkezett vételi jelzése.

Standard Life heti grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről