A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Direkt fizetés a Facebook Messengerben

A közvetlen fizetés szolgáltatása a Messenger mobil és asztali felületeiről is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!
A Facebook korábban a Paypallel együttműködve alakította ki az online fizetési megoldásait, most azonban egy dollárjel-ikon formájában a Messenger chat-ablakán belül küldhetünk pénzt a barátainknak.
Vágólapra másolva!

Az új funkció természetesen - a Facebooktól megszokott módon - először csak az amerikai felhasználók számára lesz elérhető, de amennyiben a tesztidőszak sikeresen zárul, várhatóan globálisan is bevezetik a szolgáltatást.

Nem új piacra pályáznak

Az új szolgáltatás termékmenedzsere szerint nincs szó arról, hogy a Facebook teljes értékű szereplőként akarna belépni az online fizetés piacára, csupán magát a Messengert szeretnék egy univerzálisabb eszközzé fejleszteni. "Nem egy olyan szolgáltatást akarunk építeni, amit naponta tízszer használnak majd, de azokban az esetekben, amikor barátoknak akarunk pénzt küldeni - például elosztani az előző esti taxi- vagy étteremszámlát - ez lesz a legegyszerűbb mód a fizetésre" - mondta Steve Davis a Techcrunch-nak.

Egymás közötti elszámolások

A menedzser szerint nagyon sokan használják a Messengert arra, hogy elszámoljanak egymással, a cél pedig az, hogy miután kijött a végösszeg, magán az alkalmazáson belül be is tudják fejezni a "tranzakciót".

A közvetlen fizetés szolgáltatása a Messenger mobil és asztali felületeiről is elérhető lesz. Forrás: Facebook

Minthogy azonban az átutalás két debit-kártya között, ingyenesen történik (a programból a hitelkártyákat egyelőre tudatosan kihagyták), nyilván érdemes lesz elgondolkozni az alkalmazás más felhasználásain is.

Anya, küldj pénzt!

Csak hogy tovább ne menjünk, egy nemzetközi launch után a külföldön dolgozók ezzel a módszerrel a nemzetközi átutalásoknál, de még a PayPalnél is jóval kedvezőbb feltételekkel küldhetnek haza pénzt. Ez azonban ebben az évben még biztosan nem válik valósággá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!