Növekedéssel nyitotta az évet a turizmus

Budapest egyre több külföldi számára tűnik vonzó célpontnak.
Vágólapra másolva!
Folytatódni látszanak az utóbbi évek pozitív tendenciái a turisztikai szektorban: a januári adatok alapján a vendégszám tíz, a vendégéjszakák száma pedig kilenc százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.
Vágólapra másolva!

Az NGM friss adatai alapján az átlagárak tizenöt, a bevételek pedig huszonöt százalékkal, összesen mintegy 11 milliárd forintra emelkedtek.

Tarol a SZÉP Kártya

A belföldi turizmust továbbra is a SZÉP Kártya húzza: a bevételekből csaknem 4,5 milliárd forintot hazai vendégek költöttek a magyar szálláshelyeken, ebből 750 milliónyi értékben használták a SZÉP Kártyát.

Budapest egyre több külföldi számára tűnik vonzó célpontnak. Fotó: Balla Zsolt

Külön kiemelkedik a budapesti külföldi vendégforgalom bővülése, amely mostanra már négy hónapja kétszámjegyű. A tőlük származó szállásdíj-bevételek pedig januárban 28 százalékkal haladták meg a korábbi évét.

Kevesebb orosz, több izraeli jön

A legtöbben továbbra is Németországból érkeznek, amit Oroszország és Olaszország követ. A sorrend annak ellenére változatlan, hogy - a rubelválság miatt - az orosz turisták száma januárra drasztikus mértékben csökkent. Nagyot emelkedett viszont az izraeli, az angol és az amerikai turisták száma.

A szállodák szobakihasználtsága 2015 első hónapjában átlagosan 38%-os volt, ami 2,5 százalékponttal több az előző évinél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!