A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lecsapott a kocsmákra is az HBO

Natalie Dormer Margaery Tyrellt alakítja az HBO sorozatában, a Trónok harcában
Vágólapra másolva!
Mindenkinek fizetnie kell a sorozatok nézéséért.
Vágólapra másolva!

Megelégelte az HBO, hogy a legnépszerűbb sorozatát sokan ingyen nézik a Brooklyni kocsmákban. A csatorna megkérte a mozi bárok vezetőit, hogy ne vetítsék le a sorozataikat. Egyre népszerűbb ugyanis az államokban a kocsmai meccsnézés mellett a kocsmai sorozatozás. Az sportcsatornákkal ellentétben azonban az HBO nem kap részesedést a szórakozóhelyek által befizetett licenszdíjakból.

A leghíresebb mozibárra csaptak le

Ha már valaki járt Brooklynban, akkor lehet, hogy ismerős lehet neki a Videology. Egy híres videó kölcsönzőből kinőtt mozibár. Annyira népszerűek lettek az itteni sorozatvetítések, hogy arra már az HBO is felfigyelt és megkérte a bár vezetőit, hogy a továbbiakban ne vetítsék le a filmjeiket vagy sorozataikat.

Az HBO-n vetített Trónok Harca egyébként a legtöbbet illegálisan letöltött sorozat is. A torrentezés ellen úgy próbálnak fellépni, hogy minden országban egyszerre levetítik a premier epizódokat, így a helyi rajongóknak nem kell várniuk a legfrissebb epizódra.

Nem lesz Trónok Harca a kocsmákban egy ideig Forrás: HBO

A kocsmai tiltás sokakat kiábrándított az Egyesült Államokban, szerintük joguk van egyszerre inni és sorozatot nézni. Szerintük az HBO-nak meg kellene állapodnia a liszencdíjakról és akkor bevételt is szerezhetne a kocsmai vetítésekből.

Hasonló volt a helyzet az online filmezéssel is. Akkor a kezdeti harc után, az HBO felismerte, hogy egyszerűbb saját internetes szolgáltatást indítania, ahol mindenki könnyen megtalálja a saját kedvenc sorozatát a tévés vetítéssel egy időben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!