A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

40 bűnöző támadott meg egy családot, itt vannak az ercsi háború legújabb részletei

Vágólapra másolva!
Közel 40 ember támadott meg egy családot Ercsiben. Gázpisztolyokkal, gumilövedékes fegyverekkel, botokkal, baseballütőkkel és autókkal támadtak, mert az egyik férfi nem vonta vissza a banda tagjai ellen tett feljelentését. A támadás során egy férfit legalább nyolcszor eltaláltak, de nem ő volt az egyetlen, akit eltaláltak a lövések. A támadók senkit sem kíméltek, ugyanis még egy 10 éves kislány is megsérült. A lövöldözésnek a rendőrök vetettek véget, a támadók egy részét a TEK-esek fogták el. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, augusztus 10-én, 13 óra 12 perckor egy férfi tett bejelentést a rendőrségen Ercsiben, hogy az Egressy utcában többen rátámadtak a családjára.

Nagyjából 6-7 autóval és gyalogosan érkeztek a felfegyverkezett támadók, akik több embert is megsebesítettek, köztük Balog Attilát is, aki a Borsnak elmondta, a közel 40 fős banda az öccse, Zoltán háza elé érkezett. Mikor Attila hallotta a fegyverek hangját, akkor a banda elé sétált, akik azonnal lőni kezdtek rá a gumilövedékes fegyvereikkel. A férfit nyolc helyen találták el. Mindezt úgy, hogy a férfi név szerint ismerte a támadókat, és csak pár méterre álltak tőle.  

Fotó: Bors.hu 

A férfi azt is elmondta, azért ment feltett kézzel a támadók elé, hogy megkérdezze, miért jöttek ennyien az öccse háza elé, de rálőttek. A testvére háza előtt, a sarkon már többször is eltalálták. 

"Itt a sarkon, itt már folyamatosan kaptam a lövéseket és nem foglalkoztak azzal, hogy velem mi lesz”

- mondta a férfi, aki az első gumilövedékes találat után már a többi hetet szinte nem is érezte az adrenalin miatt. 

Balog Zoltán, Attila öccse azt mondta, hogy a teraszon ült, amikor megérkeztek a támadók

"Felszerelkezve, fegyveresen idejöttek és az életünket akarták elvenni. Itt ültem a teraszon és egyszer csak azt láttam, ahogy egyre többen vannak és jönnek az autók" - mondta Balog Zoltán, aki azt is elárulta, ez az egész azért történt, mert nem vonta vissza öt bandatag ellen tett feljelentését,

ugyanis azok a 16 éves fiát kifigyelték a vasútállomáson, majd mindannyian ütni, verni kezdték, miközben mindezt videóra is vették.

A fiú közben az életéért könyörgött.

A fiú apja hozzátette, a gyereke azóta nem szívesen mozdul ki otthonról, de családját a támadással sem sikerült megfélemlíteni, ugyanis Zoltán nem vonta vissza a vallomását és a feljelentést sem. 

Attila bátyja, János is megerősítette, hogy egy korábbi feljelentés miatt támadt rájuk a banda. 

Emiatt támadtak meg mindenkit, aki akkor az utcán volt. Azt hiszem, hárman vagy négyen sérültünk meg. 

- meséli János, aki szintén a sérültek között van. Őt a térdénél találta el az egyik lövedék. Ráadásul a házuk egyik ablakát egy téglával bedobták, épp a fia szobájánál, ami miatt pedig a 10 éves unokája is megsérült. A kislány annyira megrémült, hogy azóta is attól fél, újra megtámadják a házukat.

A rendőrök a bejelentés után azonnal a helyszínre mentek, ahol véget vetettek a tömegverekedésnek és a lövöldözésnek. Az eset után az egész környéket lezárták és hajnalig helyszíneltek. Ezután másnap, augusztus 11-én, nem sokkal 12 óra után egy összehangolt akcióban, a TEK segítségével fogtak el 17 embert, kik a gyanú szerint részt vettek a támadásban. Rájuk menekülés közben, a 6-os főút mellett csaptak le a kommandósok. A rendőrök 17 férfit állítottak elő, akik közül 15-öt őrizetbe is vettek. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki őket.  

Az esettel kapcsolatban az Origo megkereste a Fejér vármegyei rendőr-főkapitányságot, akik a következőt válaszolták: 

Az ügy kapcsán indult büntetőeljárás folyamatban van, melyben további gyanúsítottakat hallgattak ki munkatársaink.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!