A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának főmérnöke, Paul Monaghan elárulta, hogy hiába végeztek elemzéseket az elmúlt hetekben, egyelőre nem jöttek rá arra, hogy mi lehet az RB20-as problémája.

Bár a Red Bull a 2023-as szezonhoz hasonlóan nagyon erősen kezdte az idei szezont, mégis a csapat tavalyi elképesztő dominanciája után egyelőre szorosabban alakul a bajnokság. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója korábban úgy fogalmazott, hogy szerinte a legnagyobb problémát az jelenti, hogy Sergio Pérez nem képes folyamatosan jó teljesítményt nyújtani Max Verstappen mellett. Azonban a címvédő holland pilóta sem sziporkázik, hiszen az elmúlt öt futamból csupán egyet, a Spanyol nagydíjat tudta megnyerni. 

A Red Bull pilótái, Sergio Pérez és Max Verstappen 
Fotó: AFP

A problémák ellenére nem áll le a Red Bull a fejlesztésekkel

A Red Bull idei fejlesztései nem hozzák a kívánt eredményeket, az autó vezethetősége és a sebesség terén is akadnak problémák, ezért is tudta a McLaren utolérni az energiaitalos csapatot a konstruktőrök versenyében. Paul Monaghan vezető mérnök elismerte, hogy feltették már maguknak a kérdést, hogy mi az, ami miatt néhány hónap alatt minden elromlott, ám egyelőre nem találtak válaszokat.

"Meglepően kevés dolog változott az autónkban, a karakterisztikája, amiről gyakran hallani mérnököket beszélni, nem igazán változott meg. Átrajzoltuk kicsit a karosszéria vonalvezetését néhányszor, hogy több leszorítóerőnk legyen és hatékonyabbá tegyük az autót, de az eszközeinkben nem jelentkezik olyasmi, hogy rosszabbá tettük, vagy hogy nem értük el a céljainkat" – idézi Monaghan szavait a Racingnews365.com.

F1 Grand Prix of Canada - Qualifying
Paul Monaghan elárulta, egyelőre nem találják a Red Bull problémájának okát
Fotó: Getty Images via AFP

"Persze ez nem azt jelenti, hogy nem nézhetjük meg újra és tehetjük fel újra azt a kérdést, hogy az autó jobb lett-e, vagy csak ugyanazt a köridőt hozza úgy, hogy nehezebb vezetni…" – fogalmazott a problémával kapcsolatban a szakember.

Semmit nem látunk a kutatásinkban, ami arra utalna, hogy elrontottuk volna valamit, vagy különösebben rosszul végeztük volna a dolgunkat.

Persze folytatjuk az elemzést, és ha találunk valamit, nem biztos, hogy feltétlenül nyíltan elmondjuk. Verseyben vagyunk az ellenfeleinkkel, ezért összeszedjük magunkat, és haladunk tovább. Amit most tennünk kell az az, hogy a legtöbbet kihozzuk ebből csapatként, de a legfontosabb a köridő – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!