A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Mekkora csapás a vállalkozásoknak az új Google-fejlesztés?

google arc welder app windows mac bővítmény chrome
A túlélés kulcsa a reszponzív weboldal
Vágólapra másolva!
Miután heteken át riogatott a csak mobilgeddonként emlegetett algoritmus-változással, tegnap élesítette is fejlesztését a Google. A gyakorlatban röviden ez azt jelenti, hogy megváltozik a találatok besorolása – ami egy vállalkozás működésében száznyolcvan fokos fordulatot hozhat.
Vágólapra másolva!

Mint azt tegnap az Origo is megírta, nincs irgalom a nem mobilbarát webszájtoknak, a türelmi időszak lejárt. A nem reszponzív vagy nem kifejezetten mobilra optimalizált oldalak milliói, azaz javarészt a kisvállalkozások, drámai zuhanást tapasztalhatnak a látogatottságban.

A túlélés kulcsa a reszponzív weboldal Forrás: Google

A kisvállalati marketingre specializált Online Marketing Akadémia szakértője, Gombos Zsolt úgy látja, a helyzettel valóban foglalkozni kell, de azért nagy baj nincs. „Azok a cégek kerülnek hátrányba, amelyeknek semmilyen mobilmegjelenésük nincs, ők gyakorlatilag megtalálhatatlanná válnak telefonról” – mondja. Hozzáteszi, fontos tudni, hogy a szűrés az aloldalakat érinti, nem a honlapok egészét.

Gombos Zsolt ezzel együtt túlzónak érzi a pánikot mint reakciót. Úgy véli, a Panda, a Pingvin és a Kolibri körüli nagy felhajtás sem bizonyult végül igazoltnak, valószínűleg a jelenlegi fejlesztésnek is nagyobb a füstje, mint a lángja. Azzal azonban minden, a Google bármely szolgáltatására vagy akár csak előnyére építő vállalkozás – azaz praktikusan a teljes szektor – legyen tisztában, milyen lépéseket kell most tennie, illetve mivel jár még a mobilgeddon. Belépett például az applikációindex, az ASO: az alkalmazásoknak is tenniük kell azért, hogy a Google szeresse őket.

Az OMA blogbejegyzésében pontról pontra megtaláljuk, mi mindennel jár a változás, illetve hogy mit kell tenniük a kisvállalkozásoknak azért, hogy ne kerüljenek hátrányba az új algoritmustól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!