A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Kós Hubert nem jutott döntőbe 100 méter háton vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyein, ahogy Ábrahám Minna sem jutott döntőbe 200 méter gyorson.

A 200 méter hát tavalyi világbajnoka a délelőtti előfutamban saját országos rekordját (53.08 másodperc) megjavítva, 52.78-cal a legjobb idővel várta az esti középdöntőt - írja az MTI.

KÓS Hubert
Kós Hubert 100 háton nem jutott döntőbe
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az Egyesült Államokban tanuló és a legendás Bob Bowmannel készülő 22 éves Kós féltávnál ugyan csak hetedikként fordult, és ezúttal elmaradt délelőtti idejétől, 52.98 másodperccel összesítésben a tizedik helyen zárt.

"Előre nem lehetett sajnos tudni, hogy délelőtt mennyivel ússzak lassabban ahhoz, hogy maradjon még bennem. Nem bánom annyira. Mindennek van oka és nem is ez a fő számom. Örülök, hogy kétszer is 53 másodperc alá be tudtam menni. Megnézzük majd a kétszáz hátat!" - nyilatkozta az MTI-nek Kós.

Ábrahám Minna sem jutott döntőbe 200 méter gyorson vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján - írja az MTI. A 18 éves magyar versenyző délelőtt 1:57.77 perces idővel megközelítette élete legjobbját (1:57.22), amivel a 13. helyen került az esti középdöntőbe. 

A második futamban vízbe ugró magyar tehetség az 1-es pályán végül az előfutamban elért idejétől egyetlen századdal elmaradt, így összesítésben a 14. lett. Ábrahám előzetesen azt mondta, élvezni szeretné a lehetőséget, csak magával foglalkozik.

"Tudok örülni ennek az eredménynek, hiszen a felnőtt mezőnyben idén volt egyáltalán az első világversenyem egyéniben, majd most rögön egy olimpiai középdöntőt úszhattam" - mondta az MTI-nek Ábrahám, aki júniusban, a belgrádi Európa-bajnokságon az utolsó lehetősége alkalmával, a fináléban teljesítette az olimpiai szintet, amivel ezüstérmes lett a szerb fővárosban.

"A hangulat egészen elképesztő, az állítóban nem hittem el, hogy az ausztrál sztárok vagy éppen a hongkongi versenyző csak nevetgélnek, én meg kiléptem és felrobbant a stadion, egészen hihetetlen volt. Ilyenre még nem volt példa a karrieremben, ezt is meg kell szokni. A váltóval pedig majd odaállunk, mindenki jó formában van, kiérdemlünk egy döntőt" - tette hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!