Nagy durranásra készülnek a sztrájkoló pénzszállítók

JNT security
Vágólapra másolva!
Levelezésdömping és patthelyzet van a Magyar Posta és a nyolc napja sztrájkoló értékszállítók között. A bérekről még mindig nem sikerült megállapodni a JNT Security Kft.-nek és az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének. A sztrájkolók ma nagy bejelentésre készülnek - tudta meg az Origo.
Vágólapra másolva!

Nyolcadik napja a Magyar Posta munkaátszervezéssel és alvállalkozók bevonásával teljesíti pénzszállítási feladatait. A JNT Security Kft., ami a Magyar Posta tulajdona, a bértárgyalások folytatását kezdeményezi az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezeténél. A JNT jelezte, hogy eseti jelleggel nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének, ha a felfüggesztett sztrájk ideje alatt folytatják a bértárgyalásokat.

Levelezés ide-oda

A JNT május 4-ére meghirdette a bértárgyalások folytatását – áll a Magyar Posta és a JNT Security Kft. közös közleményében. Ezzel szemben az ÉŐDSZ már a hosszú hétvégén is tárgyalóasztalhoz ülne a JNT Kft. ügyvezetőjével.

A JNT Security Kft. alkalmazottai 8-dik napja nem vették fel a munkát Forrás: JNT

JNT Security Kft. azt közölte, hogy nem tudja teljesíteni az értékszállítók 5 százalékos bérfejlesztésre vonatkozó követelését. Hozzáteszik, a JNT a jelen piaci környezetben nem tudja kigazdálkodni a pénzszállítók fizetésemelését, mert nem összeegyeztethető a gazdasági realitásokkal.

A nyolcnapos sztrájk alatt a JNT munkaátszervezéssel és alvállalkozók bevonásával továbbra is mindent megtesz azért, hogy a Magyar Posta és a további szerződött partnerek kiszolgálásában ne legyen fennakadás.

Már a debreceniek is csatlakoztak a sztrájkhoz

A héten a budapesti értékszállítók után a debreceni JNT Kft.-s alkalmazottak is csatlakoztak a sztrájkhoz.
Az ÉŐDSZ alapszervezeti ügyvivője, Kuti Zsolt Zoltán, akit nyilatkozatai miatt kirúgott a JNT Kft., azt közölte, az értékszállítók a munka ünnepe előtt egy nappal is töretlenül folytatják a sztrájkot. Mindaddig kitartanak, amíg nem ül velük asztalhoz a munkaadó, hogy megkezdhessék az érdemi tárgyalásokat a bérekről.

A Magyar Posta most mással szállíttatja a pénzt Forrás: MTI/Faludi Imre

Az ÉŐDSZ elnöke, Csánics Sándor az Origónak eljuttatott közleményében azt írja, a bíróság kimondta, hogy az értékszállítók sztrájkja jogszerű. Hozzátette, mielőbb meg akarnak állapodni a JNT Security Kft.-vel. A bérkövetelésük továbbra is változatlan, sávos 5 százalékos emelésért küzdenek. Amennyiben a JNT Security Kft. képviselői a hosszú hétvége alatt hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni, akkor már a hétvégén meg is születhetne a megállapodás - közölte Csánics Sándor.

A postások is sztrájkolhatnak

A sztrájkolók bejelentették, hogy a Magyar Postának több szakszervezete is szolidáris a JNT Kft. pénzszállítóival, és egy esetleges szolidaritási sztrájk megszervezésétől sem riadnak vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről