Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen már nagyon várja a hétvégi F1-es Magyar Nagydíjat, és a Hungaroringen szeretne visszatérni a győztes útra.

A holland sztárversenyző a 2024-es F1-es idény féltávjánál magabiztosan vezeti a vb-pontversenyt, ám idén eddig már öt alkalommal is előfordult, hogy nem ő nyerte az adott futamot. A legutóbbi két versenyen, Ausztriában és Nagy-Britanniában is Mercedes-pilóta győzött, a konstruktőrök között pedig jelenleg a McLaren és a Ferrari tűnik a Red Bull első számú kihívóinak.

max verstappen
Max Verstappen győzni jön az F1-es Magyar Nagydíjra
Fotó: AFP (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT

Magyarország egy érdekes pálya, és már nagyon várjuk, hogy versenyezhessünk ott a héten. A pálya nagyon szűk és kanyargós, és van egy nagyon technikás második szektora. Ezen a héten ráadásul eléggé meleg is lesz" - 

idézte a motorsport.com Verstappent, aki a hétvégén várható kihívásokra utalt, és azt is elmndta, miként készült fel a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

"Visszatértem a gyárba a csapattal a szimulátoron, hogy felkészüljek a közelgő versenyre, ami jól sikerült. Goodwoodban is voltunk, ahol a Red Bull 20 éves fennállását ünnepeltük" - tette hozzá a holland, aki győzni jön a Hungaroringre.

Ami a 2024-es Forma-1-es szezon élmezőnyét illeti, tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről