A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

15 éve nem látott veszteség a Volkswagennél

Volkswagen TDI EA 189
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a német autógyár a harmadik negyedévben közel ezermilliárd forintnyi veszteséget halmozott fel, a cég részvényárfolyama mégis felfelé indult el. Mindenesetre 15 éve nem volt arra példa, hogy a Volkswagen negyedéves veszteségről adjon számot.  
Vágólapra másolva!

A Volkswagen 3,48 milliárd eurós veszteségről jelentett, valamivel többet bukott eddig a csalási botránnyal, mint amire az elemzők számítottak. A szakma 3,26 milliárd euró környékére tette a cég harmadik negyedéves hiányát - közölte a MarketWatch.

A vállalat 51,5 milliárd eurós árbevételt ért el a szeptemberben zárult negyedévben, ami 5,3 százalékos növekedést jelent, és fölötte van az elemzői várakozásoknak. A menedzsment megerősítette az egész évre vonatkozó autóeladási számokat: szerintük továbbra is tartható a 10,14 milliós gépjármű eladási terv.

Tarthatóak az értékesítési számok Forrás: AFP/Odd Andersen

15 éve nem volt ilyen

A dízelmotorok károsanyag-kibocsátási adatainak megbabrálása miatt 11 millió autót kell visszahívnia a gyártónak.

A vállalat azonban a járművek javítását többnyire megússza egy szoftverfrissítéssel.

A trükközés korrigálására eddig hozzávetőleg 6,7 milliárd eurónyi céltartalékot képeztek a harmadik negyedévben, ennek is köszönhető ez az óriási visszaesés a tavalyi év hasonló időszakában elkönyvelt 3,23 milliárd eurós nyereséghez képest. Mindenesetre

15 éve nem történt olyan, hogy a német autógyár veszteségről adjon számot negyedéves gyorsjelentésében

- írja a CNBC.

Azzal kapcsolatban még a piac is találgat, hogy vajon mekkora költséget (visszahívás, javítás, perek, bírságok, stb.) fog jelenteni a VW-konszern számára az egész dízelbotrány: jelenleg 20 és 78 milliárd euró között szóródnak az elemzői becslések.

Jobb lett a csoport pénzügyi helyzete

Öröm az ürömben, hogy jelentősen javult a Volkswagen csoport nettó likviditása. A most közzétett számok szerint 27,8 milliárd eurót tesz ki az olyan vállalati vagyon, amelyet gyorsan pénzzé lehet tenni, márpedig ez fontos nyugtató lehet a részvényesek számára, hisz erősebb pénzügyi pozícióval nézhet szembe a botrány miatt felmerülő költségek frontján - derül ki a Bloomberg elemzéséből.

Jól reagált a tőzsde

Még ha a veszteség híre is keseríthette a befektetőket, erre már azért fel lehetett készülni. Ugyanakkor az erősebb likviditási helyzet sokat javíthat a német autógyár megítélésén. Vélhetően ennek köszönhető az is, hogy a gyorsjelentés közzététele után 3 százalékos pluszban mozognak a VW-részvények.

A Volkswagen részvényeinek árfolyammozgása az elmúlt 2 hónapban Forrás: Investing.com
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!