Online anatómiaatlasz lett a győztes ötlet

Vágólapra másolva!
A legjobb hazai startupok szálltak versenybe a Get in the Ring! című rendezvényen. A győztes csapatok képviselhetik hazánkat a közép-kelet-európai döntőben. A jövőben összesen 6,5 milliárd forintos keretösszeg áll majd rendelkezésre a magyar startupok fejlesztésére.
Vágólapra másolva!

A legjobb magyar startupok

Az ötlet szekcióban a döntőbe jutott 8 versenyző közül a nyertes online anatómiaatlasz, az RF Anatomy olyan innovációs ötleteket győzött le, mint

az Easebike hibrid moped-bicikli terve, vagy a Prelife meddőségi problémáját segítő, diagnosztikai eszköz.

Startup szekcióban a döntőbe jutott többek között a Xeropan játékos nyelvoktató szoftveres eszköz, a BeeRides, repülőtéri autó-megosztó szolgáltatás vagy például a Planmaster3D, amely a fogorvosok távdiagnosztikáját segítő webes eszköz kíván lenni. A csaknem 500 fős közönség előtt, egy stilizált boksz-mérkőzésnek megfelelő szorítóban mérték össze az erejüket a legjobb startupok is, amelyek közül a nyertesnek járó övet a Practify tréning támogató startupja vitte el. A két szekcióban nyertes csapat képviselheti hazánkat a „Get in the Ring!” közép-kelet-európai döntőjében.

Pályázati források a startup ökoszisztémáért

A budapesti döntőt megnyitó dr. Pálinkás József, az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöke ismertette a

hamarosan megnyíló, a startup ökoszisztéma komplex fejlesztését célzó, új pályázati felhívások rendszerét,

melyek lehetőséget adnak arra, hogy a nemzetközileg piacképes innovatív terméket, technológiát, szolgáltatást fejlesztő fiatal vállalkozásoknak szakértő és sikerorientált inkubátorok biztosítsák a növekedési esélyeket már a fejlődés kezdeti szakaszától fogva. Pálinkás hozzátette, erre a célra uniós és hazai forrásból összességében 6,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!