Új utak nyílnak a horvátországi export felé

exporthitel, illusztráció
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Kereskedőház égisze alatt működő Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. Újvidék után Eszéken megnyitotta a második irodáját. Az iroda elsősorban a Magyarországon működő kkv-kat kívánja segíteni. Azokat, amelyek export kapacitásokkal is rendelkeznek, és amelyek érdeklődnek a horvát piaci lehetőségek iránt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Kereskedőház új, eszéki irodája teljeskörű külkereskedelmi exporttevékenység-támogatást igyekszik nyújtani. Piacelemzési tevékenységet végez, felkutatja a megfelelő partnereket, segítséget nyújt az exportengedélyek megszerzésében, fordítási és tolmácsolási szolgáltatást nyújt, továbbá akár a szállítmányozási feladatokban is segít.

Magyarország kivitele Horvátország irányába 32 százalékkal növekedett 2015-ben Forrás: Origo

A magyar kkv-k nyerhetnek

Joó István, a Duna Régió Stratégia (DRS) végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerint Horvátország és Magyarország gazdasági kapcsolatai pozitívan fejlődnek. Magyarország kivitele 2015-ben Horvátország irányába 32 százalékkal növekedett az előző évhez képest. "Azt látjuk, hogy elsősorban a kis- és középvállalkozások együttműködése tekintetében még van lehetőség a továbbfejlődésre" - mondta, majd hozzáfűzte, hogy az eszéki iroda a jövőben ezt hivatott elősegíteni.

Az iroda elsősorban, de nem kizárólagosan a Magyarországon működő kkv-kat kívánja segíteni,

azokat, amelyek export kapacitásokkal is rendelkeznek, és amelyek érdeklődnek a horvát piaci lehetőségek iránt. A szolgáltatatás természetesen rendelkezésére áll a horvát kkv-knek is, amennyiben azok a magyar, vagy más környező országok piacai iránt érdeklődnek.

Több befektetés a cél

A magyar kormány kiemelt célja, hogy a környező országokban is - beleértve Horvátországban - növelje gazdasági jelenlétét, nemcsak a kereskedelem, hanem a befektetések terén is.

A magyar kkv-k jelentős része a környező országokban próbál először kilépni az exportpiacokra,

ehhez szeretnének nekik minden segítséget megadni. Ennek érdekében az MNKH Zrt. létrehozott egy 100 százalékos tulajdonát képező céget, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft.-t. A kft. támogatja nyolc országban működő irodáinak tevékenységét, összehangolja azt a kereskedőház stratégiájával és napi munkafolyamatával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!