Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét Spanyolország 2-1-re nyerte Anglia ellen. Az angolok szerint 1-1-es állásnál volt egy mozzanat, ami a fordulópontot jelentette, és amelynek köszönhetően eldőlt, hogy nem nyerhetik meg a mérkőzést.

A berlini döntőben a spanyolok szereztek vezetést a második félidő elején, majd a csereként pályára lépő Cole Palmer kiegyenlített a 73. percben. Ezt követően úgy tűnt, a gól feltüzeli az angolokat, akik ettől lendületbe jönnek, ám ez nem tartott sokáig. Kyle Walker a 76. percben bedobást végezhetett el a spanyolok büntetőterületének közelében, de ahelyett, hogy valamelyik támadót játszotta volna meg, inkább hátradobta a labdát John Stonesnak. A Manchester City védője ezután Jordan Pickfordhoz passzolt, az angol kapus pedig előrebikázta a labdát, így spanyol kirúgás következhetett.

Az angol szövetségi kapitány, az Eb-döntő után távozó Gareth Southgate is elismerte, hogy ez lehetett a fordulópont, mert ezt követően már nem sokszor találkoztak a labdával az angolok. 

A furcsa jelenet után legközelebb csak a 81. percben tudtak labdához jutni Jude Bellinghamék, Walker bedobása után pedig tizenkét percet kellett várni arra, hogy az angol játékosok hozzáérjenek a labdához a spanyolok térfelén.

Anglia tehát lendületbe jöhetett volna az egyenlítés után, de eldobta magától a lehetőséget, Spanyolország viszont megnyomta a hajrát, és Mikel Oyarzabal 86. percben lőtt góljával eldöntötte az Eb-trófea sorsát. Az utolsó percekben még küzdöttek az angolok, de nem tudták hosszabbításra menteni a meccset, így sorozatban a második Európa-bajnoki döntőjüket bukták el.

Kapcsolódó cikkek