A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nyolc képviselő nyomott nemet a lakásáfa-csökkentésre

Vágólapra másolva!
Heten pedig tartózkodtak.
Vágólapra másolva!

Elfogadta az országgyűlés az új építésű lakóingatlanok forgalmi adójának a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra való csökkentését.

A képviselők 154 igen szavazattal, 8 nem ellenében és 7 tartózkodás mellett fogadták el

a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatát. Az előterjesztésre a Fidesz, a KDNP és a Jobbik szavazott igennel, az LMP pedig nemmel. Független képviselők tartózkodtak, illetve nemmel szavaztak. Az MSZP nem vett részt a szavazáson.

Újnak tekinthető

A csökkentett áfakulcs 2016 első napjától az olyan lakásokra vonatkozik, amelyek hasznos alapterülete nem haladja meg a 150 négyzetmétert, továbbá az olyan családi házakra is, amelyek hasznos alapterülete legfeljebb 300 négyzetméter. Az áfaszabályok értelmében újnak tekinthetők azok a már elkészült ingatlanok is, amelyek használatbavétele még nem történt meg, vagy a használatbavétel és az értékesítés között még nem telt el két év.

Nem kell építési engedély

A törvény emellett kimondja, hogy a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új családi ház építésekor építési engedély helyett elegendő lesz az építési hatóságnak tett bejelentés, vagyis illetéket és igazgatási szolgáltatási díjat sem kell fizetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!