A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Magyarországról mondhat ítéletet a Fitch

hitelminősítő, Fitch
2557350 Russia, Moscow. 01/19/2015 Fitch Ratings agency logo. Vitaliy Belousov/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
A pénteki tőzsdezárás után közölheti a Fitch a magyar államadóssággal kapcsolatos hitelminősítői besorolását. Jelenleg nem valószínű, hogy felminősítés jönne, de már az is nagy előrelépés lenne, ha javítaná a hazánkkal kapcsolatos kilátásokat.
Vágólapra másolva!

Április végén a hitelminősítő a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a hitelminősítők bizonyítékokat szeretnének arra vonatkozóan, hogy javul az üzleti környezet Magyarországon, írja péntek reggeli hírlevelében az Equilor.

A hitelminősítő a Reuters emailjére válaszolva arra hívja fel a figyelmet, hogy a stabil kilátás is arra utal, hogy a közeljövőben nem várható változás. Hozzátették, hogy a külső eladósodottság tekintetében gyors javulást mutat az ország és a költségvetési fegyelem is előremutató, bár nem lehet elégséges ahhoz, hogy a GDP arányos államadósság folyamatos csökkenését biztosítsa.

A Fitch május 22-ét követően november 20-án végezheti el ismét a magyar államadósság értékelését, jelenleg "BB plusz" osztályzaton tartja a hosszú futamú magyar szuverén devizaadós-minősítést. Ez egy osztályzattal marad el a befektetésre ajánlott kategóriától. Ezen időpontig július 10-én és november 6-án a Moody's, szeptember 18-án pedig az S&P nyilatkozhat rólunk - emeli ki az Equilor hírlevele.

Márciusban az S&P már lépett

Március 20-án a Standars & Poor's már javította Magyarország adósságbesorolását, a korábbi „BB” helyett már a befektetési kategória alatt közvetlenül lévő „BB+”-ba kerültünk. Főleg a javuló növekedési kilátásokkal és a külső veszélyekkel szembeni sérülékenység csökkenésével magyarázták a döntést.

Azzal a döntéssel már mind a három nagy hitelminősítőnél ugyanazon besorolási szintre került Magyarország, bár az is egységes, hogy

mind a három hitelminősítőnél csak egy fokozattal vagyunk a befektetésre ajánlott kategória alatt.

Hogyan reagálhat a forint?

A hazai fizetőeszköz mozgása szempontjából fontos lehet a Fitch ma esti reakciója, bár könnyen elképzelhető az is, hogy nem mond semmit a hitelminősítő hazánkról. Ha a piaci várakozásokkal ellentétben mégis pozitív hangot ütne meg a Fitch, vagy akár javítana a kilátásokon, akkor az újból lendületet adhatna a forintnak, célba véve a 300 körüli szintet az euróval szemben.

Az elmúlt időszakban fontos ellenállási szintekhez ért el az EURHUF jegyzése. Az áprilisi mélypont óta megfigyelhető emelkedés hiába mutatja az emelkedő trend (emelkedő csúcsok és mélypontok) karakterjegyeit, az emelkedő hullámok rendre átfedik egymást, azaz nem olyan meggyőző ez az emelkedés, inkább csak korrekciónak tűnik. Hétfőn egy gyors forintgyengülés során egészen 309,60-ig szaladt fel a kurzus, azóta viszont beszorult az ár 304-308 közé. A jelenlegi mozgásokat sokkal inkább a nemzetközi piaci események befolyásolják, mint hazai hírek.

EURHUF napi bontású árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!