A taxisok frászt kapnának a Facebook tervezett szolgáltatásától

amerikai szabadalmi hivatal
Vágólapra másolva!
Új szabadalmi kérelmet nyújtott be a Facebook az amerikai szabadalmi hivatalhoz. A tervezett szolgáltatással azok a felhasználók, akik jelzik, hogy részt vesznek egy eseményen, azt is megadhatnák, autóval mennek-e, és ha igen, vinnének-e magukkal utasokat. A Facebook élőben mutatná, mikor indul a sofőr, merre jár, és mikor érkezik az utasokhoz.
Vágólapra másolva!

A Facebook új szabadalmi kérelmet nyújtott be az amerikai szabadalmi hivatalhoz (az angol nyelvű dokumentum itt elérhető). A tervezett szolgáltatás bővítené a közösségi oldal eseményekhez kapcsolódó funkcióit. A szabadalmi hivatal még nem fogadta el a Facebook kérelmét.

Az autójukat is megoszthatnák

A felhasználók a szabadalom szerint megadhatnák, hogyan, milyen közlekedési módot használva mennek egy eseményre. Ha autóval, akkor jelölhetik, elvinnének-e mást is magukkal, és ha elvinnének, akkor hány embert. Akik autóval mennek, azt is megszabhatnák, az ismerőseik közül kik lássák, hogy szállítást is vállalnak, illetve közvetlenül is meghívhatnának ismerősöket.

Valami ilyesmit látnak majd a felhasználók, amikor bejelölik, hogy részt vesznek egy eseményen Forrás:pdfaiw.uspto.gov/

A szolgáltatás az esemény kezdetekor jelezné, amikor elindul a sofőr, a továbbiakban pedig azt, merre jár, és mikor várható az érkezése az utashoz.

Összepárosítaná az embereket

"Az összepárosított felhasználók jól járnának az eseményre megtett út megosztásával, közösségi, pénzügyi és környezetvédelmi szempontból is" - olvasható a dokumentumban.

A szolgáltatás a felhasználók adatlapjai alapján a közös érdeklődési köröket is figyelembe veheti majd

az emberek összepárosításánál.

Ráadásul nemcsak azokat a felhasználókat kapcsolná össze, akik egy autóval mennének, hanem azokat is, akik például egy vonaton utaznak valamilyen eseményre.

Egyre több funkciót integrál

A Facebook egyértelműen szeretné megvetni a lábát az autómegosztó szolgáltatások piacán, emlékeztet a CNN hírportál. A közösségi oldal 2015 decemberében jelentette be, hogy olyan szolgáltatást indít, amivel a felhasználói közvetlenül a Facebook appjából foglalhatnak Uber-kocsit.

A Facebook igazából egyre több funkciót igyekszik magába integrálni,

az élő videóstreameléstől az adakozás megkönnyítéséig. A cél az, hogy a felhasználóinak ne kelljen elhagyniuk az oldalt, bármit elintézhessenek közvetlenül a Facebookból.

Szavazzon!

Ön használná az autómegosztó funkciót, ha a Facebook bevezetné?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!