Eddig 1100-an igényeltek csok-ot

Vágólapra másolva!
Eddig mintegy 1100 igényelést nyújtottak be az új családi otthonteremtési kedvezményre a bankokhoz, elsősorban használt lakáshoz igényelték a támogatást. A bankok arra számítanak, hogy az igénylések száma az év második felében, az új lakások építésének felfutása után ugrik meg.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bankhoz január eleje óta 800 csok-kérelmet nyújtottak be, viszont mintegy 21 ezren érdeklődtek iránta – negyedük kifejezetten a háromgyerekeseknek szóló 10 plusz 10 millió forintos konstrukció miatt kereste meg a-fiókokat.

Az MKB Bankhoz benyújtott igények száma száz alatt van, ők döntően csokot, illetve támogatott hitelt igényelnek, elsősorban - továbbra is - használt lakásra. A kérelmezők többsége kétgyerekes.

Az FHB Banknál több mint 6000-en regisztráltak, a bank több mint 200 csok-igénylést fogadott be már, amelyek csaknem 85 százaléka használt lakásra vonatkozik. Az igénylők nagy része, 40 százaléka az állami támogatás mellé hitelt is igényelt.

A Budapest Banknál az érdeklődők többsége a 10 plusz 10 millió forintos otthonteremtési támogatás kapcsán tájékozódik, eddig leginkább az egy- és kétgyermekesek igényelték a csokot a banknál. A pénzintézet az év második felében számít a tényleges igénylések befutására, addig főleg érdeklődőket várnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről