A kormány online kasszát rakathat az Uber-kocsikba

Taxis tüntetés Uber ellen 2016. április 26.
Vágólapra másolva!
A fejlesztési tárca szerint a kormányülésen téma lesz, hogyan lehetne tovább szigorítani az "illegális taxiszolgáltatás" elleni szankciókat, illetve hogyan lehetne fokozni az ellenőrzéseket. A kormány meg fogja vizsgálni, kötelezni kell-e a személyszállítást végző sofőröket az online kassza használatára.
Vágólapra másolva!

Az április 27-ei, szerdai kormányülésen újabb, az illegális taxiszolgáltatás elleni szankciókat szigorító, az ellenőrzés hatékonyságát fokozó intézkedések lesznek napirenden, és vizsgálják a kötelező online pénztárgéphasználat bevezetésének szükségességét is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Egyenlő feltételek

A kormány kezdettől a szabályosan működő magyar taxisok mellett áll, mert legálisan végzik a tevékenységüket, betartják a személyi és műszaki feltételeket, és fizetnek adót, közölte a minisztérium. A fejlesztési tárca is arra törekszik, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa személyszállítási tevékenységét. Az előírásokat szándékosan figyelmen kívül hagyó és ezzel jogosulatlan versenyelőnyhöz jutó vállalkozásoknak nincs helyük a taxis szolgáltatások piacán - hangsúlyozta a minisztérium.

Április 26-án is tüntettek az Uber ellen taxisok Forrás: Origo

Szigorú szankciók

Emlékeztettek: az elmúlt hónapokban korábban nem létező szigorú szankciók léptek életbe a feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében. A jogszabályi feltételek adottak a diszpécserszolgálati tevékenység engedély nélküli végzésének bírságolásához, a rendszám helyszíni elvételéhez is.
A taxis tevékenységet szabályosan végző vállalkozásoknak az utasok kiszolgálását kényelmesebbé és gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldások alkalmazásában van tennivalójuk - hívta fel a figyelmet az NFM.

Ismét demonstrálnak a taxisok az Uber ellenhttp://www.life.hu/news/20160426-folytatodik-a-taxisok-demonstracioja-az-uber-ellen-minden-kedden-amig-nincs-eredmeny-dugo-a.htmlÚjabb foglalkozásoknál lesz kötelező az online pénztárgéphttp://www.origo.hu/gazdasag/20160325-ujabb-foglalkozasoknal-lesz-kotelezo-az-online-penztargep.html#
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről