A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

A főnöke is felelős az egészségéért

Cukorbetegség, diabétesz beteg orvos cukor  inzulin gyógyszer kezelés
TEST FOR DIABETES Photo essay from hospital. Bichat Claude Bernard Hospital in Paris, France. Out-patient hospitalization. Diabetes and glycemia screening. TIROT / BSIP
Vágólapra másolva!
Minden cégvezetőnek elemi érdeke, hogy a munkavállalói a lehető legjobb egészségi állapotban dolgozzanak. Ha a csúcsra járatja őket, éppen a csúcsteljesítmény esélyeit teszi tönkre. Ezért vállalati érték a munka és magánélet egyensúlya.
Vágólapra másolva!

Mutasson példát

Annak sem tesz jót, ha a főnökét heti 70-80 órát látja dolgozni, aki maga sosem túlórázna öt napból négyszer.

Rombolja a munkamorált, ha épp a vezető nem tud kikapcsolni

– és egészen biztosan fenyegeti az élhető légkört a hétköznapokban. Itt egy rövid videó az egészséges életmód pozitív spiráljáról. Szerencsére elég könnyű belesodródni.

Ne díjazza a munkaholistát

Egészen biztosan nem a munka és magánélet egyensúly irányába tolja a cég belső imidzsét, ha azt tapsolja meg az értekezleten, aki rendszeresen estig marad bent, aki villanyoltás után még hazavisz egy kis munkát, aki hétvégén is dolgozik. Ezzel ugyanis normát állít fel – kedves kollégák, nézzétek, nálunk ez a mérce, akinek nem tetszik, elgondolkozhat. Hát

ettől aztán mindenki szenvedni fog.

Aki buksisimit – vagy pláne soron kívüli utalást a bankszámlájára – kap a túlbuzgalomért, az attól kezdve nem mer majd normális ütemben dolgozni. A többi viszont úgy fogja érezni, hogy alulteljesít. Hát már nem emlékszik, milyen érzés volt az iskolában, ha történelem órán beindult egy stréber?

A pihenés a munkát építi

Ha János azzal dicsekszik, “Én bizony 2012 júliusa óta egy napot ki nem vettem”, akkor János nemcsak ahhoz elég dőre, hogy folyamatosan károsítsa a saját teljesítményét, hanem még ki is dobolja a piactéren. János nem látja be, hogy

a cégek világszerte jövedelemet kínálnak a munkavállalóiknak a pihenésért.

Többek közt ezért nevezi a HR-szakma fizetett munkanapnak az alanyi jogon járó szabadságot. Újratöltődés nélkül akar egyre magasabbra jutni? Ne legyen János: nyugodtan kiutalhatja saját magának azt, amit a telefonjának naponta kérés nélkül megad.

A szürke zóna

A Time egy felmérése szerint az amerikai munkavállalók 42 százaléka több órán át online marad munka után. Aligha kell említeni, hogy az ipszilon generáció számára ez szinte természetes állapot. De azt sem, hogy

a monitorra fókuszálni minden, csak nem energetizáló.

Az egészség a legjobb befektetés, a legjobb vállalati filozófia, a legjobb pénzügyi manőver forrás:/ BSIP/Tirot

Húzza ki a dugót. Az az e-mail várhat. Az egészsége nem.

Spóroljon

Méghozzá elsősorban az idejével, és erre éppen a technológia kínál remek lehetőséget. Vezetőként

keressen olyan alkalmazásokat, amelyek gyorsabbá és eredményesebbé

teszik a munkát. Minden vállalatirányítási rendszer ezt célozza, és egyáltalán nem csak a multiknak való rendszerekről beszélünk. Épp a napokban lett publikus a Workplace, a Facebook éveken át óta tesztelt üzleti változata. A Slack pedig, bár viccből született, az első pillanattól a kisvállalatok kedvence.

Ne legyen földesúr

Ne kösse röghöz a munkavállalóit. Olyan emberekre van szüksége, akik nagy kedvvel, nem pedig bizonyos – még ha finom is – kényszer hatására végzik el a munkájukat. Ha van online kiszervezhető feladat a vállalatnál, alakítsa ki a home office státusz pontos részleteit.

Ez nem lógás, hanem okos átcsoportosítás.

De az is ebbe az irányba hat, ha kigondol néhány béren kívüli juttatást. Például fitneszbérletet, valamilyen könnyítést a közlekedésben. Ezért nem csak a dolgozók lesznek hálásak. Előbb-utóbb az excel-táblákban megjelenő számok is.

(Innen)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!