A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Michael Jordan pert nyert Kínában

OBAMA, Barack
Washington, 2016. november 23. Barack Obama amerikai elnök az Elnöki Szabadság Érdemrenddel tünteti ki Michael Jordan egykori amerikai kosárlabdázót a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2016. november 22-én. Az Elnöki Szabadság Érdemrend az Egyesült Államok kormányzatának legmagasabb polgári kitüntetése. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Vágólapra másolva!
Minden idők legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan pert nyert Kínában: az amerikai szupersztár védjegyére erősen hajazó logót használt engedély nélkül a Qiaodan nevű kínai cég.
Vágólapra másolva!

A legfelsőbb bíróság megtiltotta a kínai sportszergyártónak, a Qiaodan nevű cégnek, hogy az továbbra is használja Michael Jordan nevét, logóját, írja tudósításában a BBC. A kínaiak által használt logó valóban hasonlít az Air Jordan védjegyre.

Ilyen a kínai Air Jordan Forrás: Imaginechina/Shan he - Imaginechina/Shan He

A Qiaodan Sports egyébként több mint egy évtizede bejegyezte a márkanevet, ami egyébként Jordan neve kínaiul, akit tehát az ázsiai országban Qiaodan néven ismernek – éppen azon a néven, amely az érintett sportszergyártónak is a neve.

Hosszú jogi huzavona érhet most véget

2015-ben a kosaras még elveszítette a plágiumpert, ugyanis nem volt elég, hogy egyértelműen igaza van, Kínában megvédték a pofátlan lopást. Tavaly engedély nélküli név- és logóhasználat miatt perelte a céget, és a pekingi bíróság nem adott helyt a keresetének. Most a legfelsőbb bíróság Michael Jordannek adott igazat, aki természetesen elégedett a döntéssel, és örül, hogy belátták végre, a jog védi az ő saját nevét.

Novemberben Barack Obama amerikai elnök az Elnöki Szabadság Érdemrenddel tüntette ki Michael Jordant Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew

– közölte Michael Jordan, aki már 2012 óta pereskedik a kínai céggel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!