Kezdődik a vita az Uber betiltásáról

Az Uber ellen demonstráló taxisok menetoszlopa a Népligetnél. A demonstráció egyik szervezője az Origónak elmondta, hogy a tüntetést magánszemélyek szervezik, nem a szakszervezet vagy valamelyik taxitársaság. A céljuk, mint mondta, változatlan, szeretnék
Az Uber ellen demonstráló taxisok menetoszlopa a Népligetnél. A demonstráció egyik szervezője az Origónak elmondta, hogy a tüntetést magánszemélyek szervezik, nem a szakszervezet vagy valamelyik taxitársaság. A céljuk, mint mondta, változatlan, szeretnék elérni, hogy a hatóságok lépjenek fel az Uber-sofőrök tevékenysége ellen. A taxisok a Hősök terén gyülekeztek, majd a ferihegyi repülőtér felé indulta, a rendőrség ezért lezárta a reptérre vezető gyorsforgalmi uta
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés ma kezd vitát arról a javaslatról, amely a kormány szándékai szerint akár be is tilthatja az internetes fuvarmegosztást végző Uber tevékenységét Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az ülés második hetében megszokott kérdések és azonnali kérdések követnek. Ezután tartanak általános vitát a kormány azon indítványáról, amely blokkolhatóvá tenné a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjait.

A taxisok azt szeretnék elérni, hogy a hatóságok lépjenek fel az Uber-sofőrök tevékenysége ellen Forrás: Polyak Attila

A képviselők emellett tárgyalnak a kabinet azon törvénymódosító javaslatairól is, amelyek kiszélesítenék a határon lefolytatható menekültügyi eljárások körét. A parlament aktuális ülése szerdán ér véget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről