A Kit Kat, vagyis a Nestlé ostyás-csokoládés édessége az elmúlt négy évtizedben mindenki számára ismertté vált, a cég ráadásul törekedett a minél szélesebb ízvilág megteremtésére, és ennek köszönhetően már több mint 300 fajta variáció érhető el. Az elmúlt időszakban azonban annyira megnőtt a kereslet a turisták körében Japánban, hogy nemsokára megnyitja második üzemét a szigetországban. Az üzem augusztusban kezd termelni Himeji városában, és a fő irányvonala a különleges és drágább édességek előállítása lesz.
A szigetország édességfogyasztása jelentősen nőtt az elmúlt évek során, a látogatók
az elmúlt hat hónapban 2,5 milliárd jent költöttek finomságokra
a Japán Nemzeti Idegenforgalmi Szervezet szerint. Ugyanakkor a helyi lakosság is egyre többet költ édességekre, az elmúlt négy évben háromszorosára, 131 milliárd jenre nőtt a fogyasztás a Környezetvédelmi Minisztérium 2016-os adatai alapján.
Kit Kat van Németországban is, de nem ugyanaz, a kulturális változatosság érdekessé teszi. Vettem pár csomagot a wasabisból, alig várom, hogy sokkoljam a barátaimat."
– mondta a hátizsákos turista, Matt Borsack.
Az egyik legnépszerűbb célpont a nemrég felújított Kit Kat Chocolatory Tokióban, ahol a Nestlé olyan csúcsminőségű ízeket ad el – mint a szezonális málna vagy grapefruit –, amik csomagonként több mint 1400 jenbe is kerülhetnek. Van olyan íz, amit tízszeres áron lehet megkapni, bár ehhez már aranypapír csomagolást is kapnak a vásárlók.
Büszkék vagyunk specialitásainkra, az általunk kínált 30 íznek köszönhetően Japán különleges helyzetben van a Kit Kat világában, a legnépszerűbbek a wasabis, maché teás vagy szakés finomságok – foglalta össze Hiramacu Takuja, a Nestlé Japán szóvivője.
De nem csak Japán büszkélkedhet különleges ízű édességeivel, ugyanis a világ tájain számtalan érdekes finomság létezik az alap csokoládén kívül. Például ott van
Belgium havannai dohányos csokoládéja,
ahol a híres szivarhoz használt leveleket konyakba és rumba áztatják, hogy a szivarhoz hasonló tüzes érzést okozzon. Vagy az osztrák földimogyoró-ketchup édesség, ami földimogyoró-nugátból, almából, paradicsomból és még számos gyümölcs vegyítéséből született. Vagy a még csak kísérleti fázisban lévő, kizárólag New Yorkban kapható abszintos édesség, amit házi abszinttal készítenek, keserűcsokoládéval, valamint körtével, ánizzsal és édesköménnyel tesznek különlegessé.