Októberig küld értesítőt a NAV a tartozásokról

FOTÓ ÁLTALÁNOS online kassza átállás online pénztárgép pénztár pénztárgép sajtótájékoztató szupermarket
Budapest, 2013. december 20. Online pénztárgép Budapesten, a SPAR Magyarország Kft. Bécsi úti szupermarketében a cég online kasszákat bemutató sajtótájékoztatóján 2013. december 20-án. A SPAR megkezdte az online kassza átállást, a múlt hétvégétől öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal október végéig mintegy egymillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van. Idén már a kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.
Vágólapra másolva!

Adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adónemben kétezer forintnál több tartozása, vagy túlfizetése van a tavaly december végi adatok szerint. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét a tavaly nem vagy csak késedelmesen teljesítette.

Ez összesen több mint egy millió adózót érint.

A most érkező kivonatokon az adó- és vámfolyószámlák egyesítése miatt már a vámtételek is szerepelnek. Akik tartoznak, illetve késedelmi pótlékot kell fizetniük, kötelezettségeiket csekken, átutalással, bankkártyával, vagy esetleges többletük átvezetésével is rendezhetik.

Online pénztárgép Budapesten Forrás: MTI/Kallos Bea

Az elektronikus bevallók bevallásukat, adatszolgáltatásukat, adószámlájukat is elektronikusan követhetik, nem kapnak papíralapú értesítést.

Az adószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt mindenkinek célszerű összehasonlítania a saját nyilvántartásával. Eltérés esetén észrevételt tenni személyesen az ügyfélszolgálatokon, telefonon, a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén (ÜCC) keresztül, vagy írásban lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!