A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rendkívül drága lesz a szaúd-arábiai mozijegy

megnyitottak egy mozit Szaúd-Arábiában
A handout picture provided by the Saudi Royal Palace on April 18, 2018, shows Saudi Information Minister Awwad Alawwad (C) holding a small bucket of popcorn as he attends a test screening at the AMC cinema in the capital Riyadh, the first test in over three decades. Blockbuster action flick "Black Panther" play at a cinema test screening in Saudi Arabia on April 18, the first in a series of trial runs before movie theatres open to the wider public next month. The conservative kingdom lifted a 35-year ban on cinemas last year as part of a far-reaching liberalisation drive, with US giant AMC Entertainment granted the first licence to operate movie theatres. / AFP PHOTO / Saudi Royal Palace / BANDAR AL-JALOUD / XGTY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAUDI ROYAL PALACE / BANDAR AL-JALOUD" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Szaúd-Arábia modernizációs törekvései közé tartozik, hogy 35 év után megnyitott az első mozi a fővárosban, ahová ráadásul a férfiak és nők közösen járhatnak. Az első film iránt akkora volt az érdeklődés, hogy nyáron komoly áremelés jön.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a mozijegyárak átlagosan 1800-2200 forint körül vannak attól függően, hogy hagyományos, vagy 3D-s filmre vesz az ember belépőt.

Az Egyesült Államokban átszámolva ennél jóval drágább a jegy, ott 20 dollárért (5000 forintért) lehet beülni egy vetítésre – írja a Bloomberg.

Azonban még ez is elmarad Szaúd-Arábiától, ahol az adókkal terhelt ár akár

a 35 dollárt is elérheti, tehát egyetlen belépő 8800 forintba kerülhet a nyártól.

Teltházzal nyitott a mozi április 18-án Forrás: AFP/Saudi Royal Palace/Bandar Al-Jaloud

Ennek leginkább az az oka, hogy a 20 dolláros jegy nem volt elég drága, akkora volt a kereslet a 35 év után megnyíló mozi jegyei iránt, hogy nyáron komoly emelés jöhet – nyilatkozta Adam Aron, a szaúdi mozit üzemeltető AMC Entertainment ügyvezetője.

Két előadás jegyeit kevesebb mint egy perc alatt elkapkodták.

Nyáron nemcsak az árak változnak, a termet is bővítik, így még többen férnek be az előadásokra.
A 35 dollár még egyelőre csak egy becslés,

de 30 dollár alsóhangon lesz egy belépő.

Férfiak és nők egyaránt voltak a vetítésen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ahmed Yosri

Andrew Cripps, a 20th Century Fox elnöke aggodalmát fejezte ki a 25 százalékos adó miatt, ami szerinte a régióban a legmagasabb, és a magas árak miatt gondok lehetnek.

Szerinte elképzelhető, hogy a frissen nyitott mozi és az elsőként bemutatott Fekete Párduc okozta a hatalmas érdeklődést.

A Fekete Párduc óriási siker Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ahmed Yosri

Cripps azt is elárulta, hogy melyek lesznek a következő filmek, amelyek vászonra kerülhetnek Rijádban.

A Fox lehet az első, amely animációs filmet mutat be (Ferdinand), a Rampage – Tombolást már jóváhagyták a cenzorok, míg a Bosszúállók: Végtelen háború Marvel-film épp átnézés alatt van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!