A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Egy hónap alatt elsöpörte a piac az energiamilliárdos vagyonát

tőzsde, befektetés, Kína
Kereskedők a kínai tőzsdén
Vágólapra másolva!
Akkora részvénypiaci szakadást szenvedett el a thaiföldi Energy Absolute energiacég papírja a múlt hónapban, hogy vezetője vagyonának majdnem a fele ráment. Ráadásul ez volt a legnagyobb bukás az 1 milliárd dollár fölötti piaci értékkel bíró energiacégek körében.
Vágólapra másolva!

Hatalmasat bukott a múlt hónapban Somphote Ahunai, a bangkoki székhelyű Energy Absolute energiavállalat vezérigazgatója, akinek családja a cég nagyjából 40 százalékát tulajdonolja. A szakadás hátterében az állt, hogy

a bioüzemanyagban és napenergiában utazó cég részvénye egy hónap alatt 46 százalékot esett

– írja a Bloomberg. Ezzel a vállalat az iparág legrosszabbul teljesítő szereplője volt a múlt hónapban. Ennek eredményeképpen az energiamilliárdos vagyona az 1,6 milliárd dolláros mélypontra zsugorodott – derül ki a Bloomberg milliárdosokat követő listájáról.

Noha Somphote maga nem kommentálta a híreket a hét elején, a cég alelnöke közölte, egyes befektetők attól ijedhettek meg, hogy

fennáll a lehetősége annak, Thaiföld kormánya a jövőben nem fogja növelni a megújuló energia beszerzését a jelenlegi szintekről.

Az Energy Absolute jelentős ellenszelet kaphat, ha a kormány elkezdi visszafogni a megújuló energiára fordított összegeket – mondta Jitra Amornthum, a Finansia Syrus Securities vezető kutatója.

Az Energy Absolute részvényárfolyamának alakulása Forrás: investing.com

A thaiföldi kormány ugyanis nem tervezi növelni a megújuló energiákból származó áram beszerzését 2023-ig, mivel van elég tartalék energiája – írta még március végén a Bangkok Post, Siri Jirapongphan energiaminiszter szavaira hivatkozva.

Vagyis a befektetők elkezdtek lendületesen kihátrálni az Energy Absolute papírjaiból, aminek következtében a részvény szakadása a január 11-én produkált egynapos rali eredményét is elsöpörte.

Akkor a papír 19,3 százalékot izmosodott egyetlen nap alatt,

miután a Thanachart Securities több mint duplájára emelte a vállalatra kitűzött célárfolyamot. A brókercég akkor egy jelentésben közölte, az Energy Absolute Délkelet-Ázsiában iparágvezető az energiatárolásban és a megújuló energiában.

Az Energy Absolute részvénye csütörtökön némi emelkedést produkált, miután szerdán több mint 3,5 százalékot gyengült, de kedden egészen 13 százalékot szakadt. A szerdai záróár 32,75 bát volt, miközben február 12-én még 69 báton forgott a papír, miután január 22-én elérte a 69,5-es rekordot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!