Tényleg készpénzt adnak a Tescóban a vásárlóknak

atm bankautomata bankkártya
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Áprilistól két új szolgáltatást kínál a Budapest Bank a Tesco hipermarketekben - áll a pénzintézet és az áruházlánc jegyezte közleményben. Az egyik szolgáltatás keretében hitel formájában juthat készpénzhez a vásárló, a másiknál gyors elbírálású kölcsön igényelhető.
Vágólapra másolva!

A Tesco Készpénzhitelt az igényléstől számított akár 30 percen belül, akár hétvégén is megkaphatják az ügyfelek a helyben átadott Instant Tesco Vásárlókártyán, amelyet a kártya aktiválása után bármelyik bankautomatából felvehetnek. A Tesco Kis Kölcsön egy személyi kölcsön, amelynek előnye szintén a gyors elbírálás.

Gyorsan elbírálják

A vásárlók a Budapest Bank és a Tesco együttműködésének köszönhetően immár akár fél óra alatt készpénzhez juthatnak a hipermarketekben található tanácsadói pultoknál.

A készpénzhiteli szolgáltatás legnagyobb előnye a gyorsaság: hiánytalan dokumentáció esetén az igényléstől számított akár 30 percen belül az ügyfél rendelkezésére áll a kívánt, 100 és 300 ezer forint közötti hitelösszeg a helyszínen kapott vásárlókártyán.

Két új szolgáltatást jelentett be a Tesco, melyet a Budapest Bankkal közösen kínálnak Forrás: AFP/NurPhoto/Michal Fludra

A hitelt az ügyfelek a banki nyitvatartási időn túl, akár hétvégén is igényelhetik, az áruházak tanácsadói pultjainál, azok nyitvatartási idejében.

A kártya aktiválása után a megítélt hitelösszeg azonnal felvehető bármelyik bankautomatából, az első készpénzfelvétel díját pedig a bank utólag visszatéríti az ügyfélnek.

A készpénzhitel visszafizetése havi egyenlő törlesztőrészletekben történik a Budapest Bank hitelkártyán elérhető "Részletformáló" szolgáltatásával. A futamidő a hitelösszegtől függően 24 vagy 36 hónap lehet.

Ezen túlmenően, újból igénybe vehetik a hitelkártya keretet a pontos törlesztést követően – mondta el Halász Balázs, a Tesco Pénzügyi Szolgáltatások magyarországi vezetője.

Magasabb összeg esetén személyi kölcsön

A másik új szolgáltatás a, Tesco Kis Kölcsön, egy személyi kölcsön, amelynek igénylése egyszerű, a hitelbírálat pedig szintén mindössze 30 perc alatt megtörténhet. Amennyiben az ügyfél hétköznap reggel 8 és délután 17 óra között hiánytalan dokumentációval igényli a kölcsönt,

pozitív elbírálás esetén már a következő munkanapon a fizetési számláján lesz a megítélt összeg.

Ennél a terméknél a hitelösszegnél magasabb kölcsönösszeg igényelhető.

A készpénzhitelnél - pozitív elbírálás esetén - az igényelt összeg felvehető ATM-ből Forrás: Dreamstime

A Magyar Nemzeti Bank nemrég bejelentett új növekedési terve a hitelezett ügyfelek bázisának szélesítése és a lakossági hitelezési aktivitás növelése irányába mutat. Az eredmények eddig biztatók a teljes piacot tekintve: 2018 első két hónapjában 70 százalékkal több új személyi kölcsönt folyósítottak a hitelintézetek, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről