A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Komoly fejlesztésekbe fog az Amazon

tech_nevek
Jeff Bezos eredetileg a Cadabra nevet szerette volna feltörekvő online könyvesboltjának, ám végül az Amazon mellett döntött. Egész egyszerűen azért, mert így egészen előre kerülhetett a különböző céges listákon a cég neve.
Vágólapra másolva!
A tervek szerint az Amazon új irodát fog nyitni Manchesterben, és a cég több mint ezer új alkalmazottat kíván fölvenni. A friss munkatársak elsősorban a kutatás-fejlesztésén fognak dolgozni Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Az amerikai technológiai óriás csütörtökön jelentette be, hogy új munkatársakat fog fölvenni szerte Nagy-Britanniában. Az érintett területek között van Manchester, Edinburgh, valamint Cambridge – írja a CNBC. A cél az Amazon brit jelenlétének erősítése.

Csak az új manchesteri bázis 600 álláshelyet teremt majd a cég közlése szerint, ami igen jelentős beruházásnak számít Észak-Angliában. Ezzel együtt több mint 250 magasan képzett munkatársat kívánnak felvenni az edinburghi fejlesztési központba, és további 180-at Cambridge-be.

Vezető szerepben

Ahogy Nagy-Britannia vezető szerepet játszik az Amazon globális innovációs terveiben, a vállalat örömmel jelenti be, hogy több mint ezer, magas képzettséget igénylő új pozíciót hoz létre az országban – közölte az Amazon brit menedzsere, Doug Gurr. Ezzel lényegében a Szilícium-völgyre emlékeztető munkakörök jönnek létre Nagy-Britanniában,

amivel a vállalat még jobban meg kívánja erősíteni az országgal kapcsolatos hosszú távú elkötelezettségét

– tette hozzá Gurr.

Az Amazon rendesen belehúz Nagy-Britanniában Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Nagy-Britannia egyébként rendkívül fontos nemzetközi piac az e-kereskedelmi óriás számára, és összesen 72,4 millió fontos adózás előtti eredményt ért el tavaly az országban. Ez igen jelentős emelkedés a 2016-os 24,3 millió fonthoz képest.

A teljes képhez tartozik, hogy

az Amazont komoly kritikák is érték, amikor kiderült, a vállalat csupán 4,6 millió fontos társasági adót fizetett 2017-ben,

ami jócskán elmaradt az egy évvel korábbi 7,4 milliós szinttől. Noha az Amazon próbált ésszerű magyarázatot adni a helyzetre, a brit pénzügyminiszter, Philip Hammond már felvetette az ötletet, hogy az adórendszernek ki kellene egyenlítenie a terepet a digitális platformok és a hagyományos kiskereskedelmi cégek között.

Fontos megerősítés

Pozitív azonban, hogy az Amazon fejlesztését éppen akkor jelentették be, amikor igen bizonytalan, hogy a brexit után milyen kapcsolat marad fönn Nagy-Britannia és az Európai Unió között. Nem véletlen tehát, hogy a brit külkereskedelmi miniszter, Liam Fox üdvözölte a lépést, és hangsúlyozta, annak biztosítása, hogy a világ egyik legnagyszerűbb vállalata továbbra is fejlesszen és beruházzon Nagy-Britanniában, a globális brit projekt lényegéhez tartozik.

Hozzátette, a tény, hogy az Amazon több száz magas képzettséget igénylő álláshelyet hoz létre,

rendkívüli bizalmat jelent az Egyesült Királyság irányába.

Ez pedig az egész világ számára jelzi, hogy az ország nyitott a vállalkozások felé.

Az Amazon az idei második negyedévben rekord mértékű, 2,5 milliárd dolláros profitról számolt be. A vállalat jövő csütörtökön teszi majd közzé a harmadik negyedéves gyorsjelentését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!