Október 8-án adja át a NAV-nak a behajtási listát a fővárosi kamara

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Budapest, 2014. június 5. Az MTVA-MTI Zrt. épületei a Nap-hegy tetején (balra), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodaháza (jobbra) a főváros I. kerületében, a Krisztina körút 99-ben, középen a múlt század hatvanas éveiben épült lépcsős elrendezésű lakóépület a Naphegy oldalában. A háttérben a Széchenyi-hegy és az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központ 192 méter magas adótornya. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Pár hónapja történt megválasztása után rendcsinálást és racionalizálást ígért Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Egyebek mellett a szervezeti egységek számának csökkentéséről és a kamarai kintlévőségek behajtásáról is szó esett. Az elnök interjút adott a Blogstar.hu-nak.
Vágólapra másolva!

Mint az elnök az interjúban elmondta, az első feladat a törvényesség helyreállítása volt: meg kellett választani a kamara hiányzó társadalmi tisztségviselőit. A legmagasabb rangúakat az októberi időközi választáson jelölik ki, ezzel jutnak el oda, hogy minden posztot sikerül betölteniük. Eredetileg 76 hellyel vették át a struktúrát, mostanra ez a szám 26-ra csökkent.

Emellett leépítették a túlzott elnöki hatalmat, erősítették a demokráciát. Az elnök szavai szerint hallani még felerősödő kisebb közösségi véleményeket, tudnak a folyamatokba bele nem nyugvó személyekről, és akadnak ellendrukkerek is. Jó munkával, tisztességgel próbálják meggyőzni őket.

A kamara célja, hogy a gazdaság irányítói és művelői közötti térbe tartson, ahol hatékony érdekérvényesítést hajthat végre.

Rendezi sorait és behajtja a kamarai díjjal kapcsolatos kintlévőségeit a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Forrás: MTI/Jászai Csaba

Az adó mintájára beszedhető kamarai regisztrációs díjban megjelenő kintlévőség 2018 május végén meghaladta az 1 milliárd forintot. Augusztus végén levélben keresték meg ennek kapcsán az érintett vállalkozásokat, melynek hatására a regisztrációs díjakból végül mintegy 140 millió forintot sikerült begyűjteniük.

Az adatok javítása után október 8-a körül adják át a NAV-nak az újabb behajtási listát.

Azon is dolgoznak, hogy a NAV segítségével novemberre, amikor a mérlegkészítés felé haladva már előadatok rendelkezésükre állnak, tisztában legyenek a pontos kintlévőségekkel, ezek okával és egyéb részleteivel is.

A generációváltásról szólva Csoltó Gábor úgy fogalmazott, hogy azt akár erőszakos módon is végre kellene hajtani a kamarában, mert nélkülözhetetlen a fiatalos gondolkodás. Éppen ezért már keresik azokat a személyeket, akik megfelelnek az elképzeléseiknek.

A teljes interjú itt olvasható el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről