Kifogyhatnak a britek a készpénzből

adult bill britain business cafe cash check economy england finance hands holiday lifestyle money note outside paying payment person pound purse restaurant table travel twenty united kingdom wallet woman young
Vágólapra másolva!
Egy friss jelentés szerint az Egyesült Királyság pénzügyi rendszere összeomolhat a készpénzhiány miatt, amelynek fő oka a bankfiókok és bankautomaták ezreinek bezárása. A tanulmány szerint, ha ez így folytatódik, akkor 8 millió brit kerülhet nehéz pénzügyi helyzetbe.
Vágólapra másolva!

Az Access to Cash jelentése szerint, ha a kormány nem készül fel rendesen a készpénzmentes társadalomba való átlépésre, akkor 8 millió brit kerülhet nehéz anyagi helyzetbe. A tanulmány szerint jelenleg a szegények a legkiszolgáltatottabbak, hiszen ők vannak a leginkább ráutalva a készpénzre, és nincs hozzáférésük a digitális alternatívákhoz.

A briteknél 1,3 millió olyan ember él, akinek nincs saját bankszámlája. Közülük a legtöbben hajléktalanok, mély szegénységben élők, vagy az országba érkezett bevándorlók.

illusztráció Forrás: MoneyGram

A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy a brit digitális infrastruktúra nem elég stabil ahhoz, hogy mindenki számára folyamatosan rendelkezésre álló alternatívát tudjon kínálni a készpénz helyett.

Az Access to Cash 2000 embert kérdezett meg, és 17 százalékuk azt mondta, hogy egyáltalán nem tudna boldogulni készpénz nélkül.

A tanulmány készítői arra bíztatják a londoni kormányt, hogy hozzanak egy sor olyan döntést, amelyek révén a bankok garantálják a készpénzhez való hozzáférést. Ide tartozik az új, innovatív módszerek bevezetése, valamint a meglévő készpénzautomaták számának szintentartása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről