Tarol a YouTube és a Hulu a televíziós piacon

Android Portable Device Application YouTube android app application coding COLOR data DESIGN electronic device google graphic design ICON LOGO mobile PHONE pixel portable portable device SCREEN tech TECHNOLOGY
The YouTube app is seen on an Android portable device on February 5, 2018. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Bloomberg friss jelentése szerint a Hulu és a YouTube egyre jobban előretör az élő televíziós piacon, összesen pedig már 3 millió előfizetőjük van.
Vágólapra másolva!

A Hulu lassan elérheti a 2 millió előfizetőt, a YouTube pedig már átlépte az 1 milliót, ráadásul negyedévente több százezren fizetnek elő a két platform élő televíziós szolgáltatására. A YouTube nemrégiben emelte a havidíjat, de még így is csak 40 dollár, amely sokkal kedvezőbb, mint a legtöbb kábeltévé-csomag az Egyesült Államokban.

A sikerük egyik titka a jól kialakított felhasználói felület, amely igen vonzó az előfizetők körében.

Jól teljesített a fentebb említett két vállalat nagy riválisa a Sling TV is, amely összesen 2,4 millió előfizetőt tudhat magáénak, míg az AT&T DirectTV nevű szolgáltatása 1,6 millió felhasználóval rendelkezik.

A Bloomberg jelentésében megjegyzi, hogy a Sling TV és a DirectTV növekedése is lassulni látszik, az előbbi papíron csak azért tud jó számokat felmutatni, mert három hónapos csomagjuk egy promóció miatt most 40 százalékkal olcsóbban beszerezhető. A Sony Playstation Vue nem közölte az előfizetők számát, egy korábbi becslés szerint viszont nagyjából félmillió előfizetőjük lehet.

Az idei évben viszont nagyobb változások is történhetnek,

mivel a Disney a tervek szerint többségi tulajdonrészt vásárol a Huluban, arról pedig még keveset lehet tudni, hogy mit tervez a cég a Hulu élő televíziós szolgáltatásával a felvásárlás után. Az AT&T vezérigazgatója pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a DirectTV jelenlegi formájában nem profitábilis, ezért növelhetik a havidíjat,. Hozzátette, hogy 50-60 dollár lehet a végső árazás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!